Karim Awad
Toimistot

Uusi luova studio Marmori Entertainment haluaa tehdä alasta monimuotoisemman: “Tämä maa on täynnä tarinoita, jotka ansaitsevat tulla kuulluksi”

6.4.2023 8:00
Satu Hurme
Yrityksen perustajiin kuuluu muun muassa TBWA:n entinen luova johtaja Niclas Kristiansson ja musiikkibisneksestä tuttu Nosh A Lody.

Musiikki- ja mainosalalta tutut nimet ovat perustaneet monimediayhtiön ja luovan studion Marmori Entertainmentin. Yritys tarjoaa manageripalveluita, luovaa suunnittelua, brändikonsultaatiota, yhteisönrakennusta ja tarinankerrontaa artisteille, brändeille ja vaikuttajille.

Marmorin tavoitteena on viedä suomalaista luovuutta maailmalle ja tehdä alasta monimuotoisempi, rohkeampi ja turvallisempi paikka kaikenlaisille ihmisille.

– Suomi näyttää rajojensa ulkopuolella juuri siltä, miten me sen itse näemme. Suomalaiset katsovat itseään aivan liian kapeakatseisesti. Tämä maa on täynnä tarinoita, jotka ansaitsevat tulla kuulluiksi. Me määrittelemme, miltä Suomi näyttää, kuulostaa ja tuntuu seuraavat 20 vuotta, sanoo Nosh A Lody, yksi yrityksen perustajista, tiedotteessa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

A Lodyn lisäksi Marmorin perustajiin kuuluvat Niclas Kristiansson, Melina Korvenkontio, Miro Olsoni, Nasim Selmani, Julia Kemppainen ja Robbie Ekblom.

Yrityksen toimitusjohtajaksi nimetyllä Korvenkontiolla on pitkä tausta musiikkialalta eri tehtävissä. Kristiansson on puolestaan pitkän linjan luova johtaja, joka on viimeksi työskennellyt TBWA:lla. A Lody, Selmani ja Olsoni ovat tulleet tutuksi Jäbät ja tunteet -podcastista. Selmani on lisäksi yksi monimuotoisuuteen, yhdenvertaisuuteen ja osallisuuteen keskittyvän Deidei-konsulttiyhtiön perustajista.

Marmori haluaa yhdistää toiminnassaan kulttuurin, brändin ja liiketoimintastrategian. Kristianssonin mukaan luova ala on kriisiytynyt alan kestämättömien toimintatapojen vuoksi. Marmorissa halutaan tehdä muutos tähän kehitykseen.

– Kun vuosia New Yorkissa ja Amsterdamissa asuttuani palasin Suomeen, minun oli vaikeaa hyväksyä kotimaani sellaisena kuin se on nyt. Siksi uskon niin vahvasti Noshin visioon ja arvoihin: haluan osaltani kehittää Suomea monimuotoisemmaksi luovienkin alojen ja niiden toimintakulttuurin osalta. Olen tehnyt urallani jo kaiken tavanomaisen ja hieman ylimääräistäkin. Nyt haluan tehdä vain poikkeuksellisia asioita poikkeuksellisten lahjakkuuksien kanssa ja auttaa heitä kehittymään, Kristiansson kertoo tiedotteessa.

Esimerkiksi Sexmane-taiteilijanimellä tunnettu Max Sene sekä Suomen ensimmäinen musta kansanedustaja, näyttelijä ja kirjailija Jani Toivola kuuluvat Marmorin ensimmäisiin asiakkaisiin.