Annika Ruohonen
Digitaalisuus

Ulko-Tammion saarta markkinoidaan puhelimettomana

20.6.2023 9:40
Mikko Perttunen
Suomenlahdella sijaitseva Ulko-Tammio on tiettävästi maailman ensimmäinen puhelinvapaa matkailukäytössä oleva saari.

Itäisen Suomenlahden kansallispuistossa, Haminan edustalla sijaitsevalla Ulko-Tammion saarella pyydetään matkailijoita pitämään tänä kesänä puhelimet visusti taskuissaan. Näin lomailijoita kannustetaan ottamaan vapaata sosiaalisesta mediasta ja älylaitteista sekä nauttimaan luonnonrauhasta. Kyseessä on tiettävästi maailman ensimmäinen puhelinvapaa matkailukäytössä oleva saari.

– Toivomme matkailijoita sulkemaan hetkeksi digilaitteet, olemaan aidosti läsnä ja kokemaan upean saariston, Visit Kotka-Haminan saaristomatkailun asiantuntija Mats Selin toteaa tiedotteessa.

Tempauksella halutaan innostaa some- ja digilaitetaukoon laajemminkin.

Ulko-Tammion saarella laitetaan tänä kesänä puhelimet kiinni. Kuva: Annika Ruohonen

Myös aluetta hallinnoivassa Metsähallituksessa ollaan iloisia aloitteesta:

– Kannustamme kävijöitä vapaaehtoiseen puhelinpaastoon ja kännykän sijaan katselemaan ja kuuntelemaan luontoa, ei kännykkää. Tämä on hieno esimerkki myös muiden luontokohteiden matkailu- ja virkistyskäytölle, Metsähallituksen virkistyskäyttöpäällikkö Joel Heino sanoo.

Somepaastoonhan ei voi pakottaa, mutta käytännössä Ulko-Tammiossa suositellaan ihmisten laittavan puhelimensa pois vierailujen ajaksi ja nauttivan saaresta ja luonnonrauhasta kaikin aistein. Saarella on kuitenkin toimiva mobiiliverkon kuuluvuus.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)