Tokmanni
Brändit

Tokmanni lähtee mukaan ruoan verkkokauppakisaan

28.5.2021 9:55
Toni Rajamäki
Jättiketjun uusi palvelu on toistaiseksi saatavilla vain pääkaupunkiseudulla.

Päivittäistavaraketju Tokmanni alkaa panostaa ruoan verkkokauppaan, jonka suosio on kasvanut isoin askelin korona-aikana. Tokmanni tiedotti perjantaina uudesta palvelustaan, joka on toistaiseksi saatavilla vain pääkaupunkiseudulla.

Tokmanni lanseerasi Helppo Ruoka -nimisen konseptin, joka pitää sisällään esivalmistettujen ruokien kotiinkuljetuksen. Yhdessä tilauksessa on aina seitsemän esivalmistettua ruokaa, joista riittää syötävää neljälle aikuiselle tai kahdelle aikuiselle ja 3–4 lapselle.

Tokmannin valikoimassa on neljä erilaista tuoteboksia, joissa on on huomioitu myös kasviruokavalio. Monipuolisuuden lisäksi palvelun valttikortteihin kuuluvat muun muassa helppous, kotimaisuus, säilyvyys ja hinta, kertoo Tokmanni tiedotteessaan.

– Erityisen hyvin Helppo Ruoka -kotiruoat sopivat esimerkiksi kiireistä arkea viettäville perheille, joissa aikaa ei aina tunnu riittävän ruokalistojen suunnitteluun tai monipuolisen kotiruoan valmistamiseen. Myös esimerkiksi etätyötä tekevät saavat erinomaisen mahdollisuuden syödä ravitsevaa ja hyvää, mutta edullista kotiruokaa. Ruokaboksien avulla voi helpottaa ruokahuoltoa myös esimerkiksi veneillessä tai matkailuautoillessa. Kokonaisuus vahvistaa mielestämme fiksua valikoimaamme entisestään, sanoo Tokmannin kaupallinen johtaja Matti Korolainen tiedotteessa.

Ruoat valmistaa suomalainen elintarvikealan yritys Feelia käsityönä. Ruoat esivalmistetaan korkealuokkaisista raaka-aineista erityisellä autoklaavimenetelmällä, jonka avulla ruoka pakataan ensin vakuumiin, kuumennetaan korkeaan lämpötilaan ja sitten jäähdytetään nopeasti. Näin kotiruoat säilyvät avaamattomissa pakkauksissaan jääkaapissa useita kuukausia, vaikka niihin ei lisätä säilöntäaineita.

– Haluamme huolehtia paitsi ruokien maistuvuudesta, myös valmistusprosessin vastuullisuudesta. Helppo Ruoka -kotiruokien laadukkaat raaka-aineet ovat hyvin jäljitettävissä. Suurin osa raaka-aineista tulee Suomesta ja osin lähituottajilta. Ruoat myös valmistetaan Suomessa, mitä monet asiakkaamme arvostavat.

– Erityinen valmistusmenetelmä takaa pitkän säilyvyyden ilman säilöntäaineita ja hetkellisen säilymisen ilman kylmäketjua. Jääkaapin voi täyttää huoletta, sillä ruoka säilyy siellä avaamattomana kuukausia. Erittäin pitkä säilyvyys auttaa osaltaan vähentämään hävikkiä. Samalla se tuo joustoa arkeen, sillä ruokaa voi olla aina jääkaapissa valmiina.

Ruoat toimitetaan asiakkaille kerran viikossa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)