Brändit

Tokmanni lahjoittaa Teboil-tuotteiden myyntituotot Ukrainaan – ensimmäinen erä 36 000 euroa

Koemme, että yhä jäljellä olevien Teboil-tuotteiden myyminen ja myyntituottojen lahjoittaminen on tuotteiden hävittämistä vastuullisempaa, Tokmannilta kerrotaan.
Kuva:
Tokmanni
Tokmanni lahjoittaa Teboil-tuotteiden myyntituotot Ukrainaan – ensimmäinen erä 36 000 euroa

Lukuisat suomalaistahot alkoivat boikotoida Teboilia Venäjän hyökätessä sotilaallisesti Ukrainaan. Myös halpakauppaketju Tokmanni ilmoitti helmikuun lopussa lopettavansa Teboil-tuotteiden hankinnan ja lahjoittavansa jäljellä olevien tuotteiden myyntituotot ukrainalaisten auttamiseksi. Teboil on venäläisen öljy-yhtiö Lukoilin tytäryhtiö.

Nyt Tokmanni on lunastanut lupauksensa ja lahjoittanut ensimmäisen erän Teboil-tuotteiden myyntituotoista Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. SPR:n kautta lahjoitus ohjataan Ukrainan sotaan kohdistuvaan humanitaariseen apuun. Lahjoituksen ensimmäinen erä oli reilu 36 000 euroa.

Lue myös: Suomalaisyritykset ryhtyneet toden teolla tekoihin Venäjän hyökkäyksen takia

– Koimme, ja koemme yhä, että jäljellä olevien Teboilin öljy- ja voitelutuotteiden myyminen ja myyntituottojen lahjoittaminen sodan osapuoleksi joutuneen Ukrainan hyväksi on tuotteiden hävittämistä vastuullisempaa, Tokmannin markkinoinnista ja viestinnästä vastaaja johtaja Veli-Pekka Ääri sanoo tiedotteessa.

– Lupauksemme toimeenpano etenee ukrainalaisten hyväksi, ja olemmekin nyt lahjoittaneet tähän asti myytyjen Teboilin tuotteiden myyntituotot Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Lisää lahjoituksia teemme sitä mukaa kun jäljellä olevat tuotteet menevät kaupaksi, ja kokonaissumma nousee yli 100 000 euron, hän lisää.

Lue myös: Näin suomalaisbrändit ovat reagoineet Ukrainan kriisiin

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa