Brändit

Tokmanni käy taistoon hintojen nousua vastaan: lukitsee yli sadan tuotteen hinnat loppuvuodeksi

Päätökseen vaikutti kauppaketjun tekemä asiakastutkimus. ”Monella on aito huoli rahan riittämisestä”, toimitusjohtaja Mika Rautiainen sanoo.
Kuva:
Tokmanni käy taistoon hintojen nousua vastaan: lukitsee yli sadan tuotteen hinnat loppuvuodeksi

Kauppaketju Tokmanni lupaa, ettei se nosta yli sadan tuotteen hintaa loppuvuoden aikana. Tuotteet ovat elintarvikkeita, kodin tuotteita ja muita arjessa tarvittavia tuotteita. Lukitut hinnat koskevat muun muassa Elovenan kaurahiutaleita, Tropicin appelsiinitäysmehua, Priima-rapsiöljyä ja Oatlyn iKaffe-kauramaitoa.

Hintojen lukitsemiseen kannusti kauppaketjun elokuussa toteuttama kuluttajatutkimus. Sen mukaan 86 prosenttia asiakkaista pitää kauppaketjun hintatasoa tärkeänä kriteerinä valitessaan, missä kaupassa asioi. Tutkimukseen vastasi noin tuhat Tokmannin asiakasta.

– Monilla ihmisillä on aito huoli rahojen riittävyydestä. Olemme jo nyt nähneet, että hintojen nousu iskee pahasti monien suomalaisten kotitalouksien ja yritysten ostovoimaan. Tokmannikaan ei voi täysin välttyä kustannusten nousulta, mutta me emme halua viedä hinnankorotuksia yksinomaan asiakkaidemme maksettaviksi, Tokmannin toimitusjohtaja Mika Rautiainen sanoo tiedotteessa.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa