Cloud1:n hallituksen puheenjohtaja Seppo Kuula. Kuva: Cloud1
Digitaalisuus

Tietohallintayhtiö Cloud1 ostaa enemmistön Microsoft-teknologiaan erikoistuneesta Devisioona Oy:stä

22.4.2024 9:38
Mikko Perttunen
Kasvustrategian mukaiset seuraavat ostokohteet ovat jo näköpiirissä.

Tietohallintayhtiö Cloud1 ostaa enemmistön dataintegraatioihin, ohjelmistokehitykseen ja Microsoftin tekoälyratkaisuihin erikoistuneesta Devisioona Oy:stä.

Vuonna 2015 perustettu Devisioona työllistää 30 työntekijää. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna noin 2,6 miljoonaa euroa. Cloud1 puolestaan työllisti viime vuonna 65 työntekijää ja operoi noin 10 miljoonan euron liikevaihdolla.

Devisioonan perustaja ja toimitusjohtaja Jouni Heikniemi on yksi maailman 180:stä Microsoft Regional Directorista. Hänet on myös palkittu vuoden 2023 Microsoft-vaikuttajana työstään Azure-pilven ja tekoälyn parissa. Heikniemen mukaan Devisioonan ja Cloud1:n yhdistyminen luo kilpailuetua osaamisesta, jota harva yhtiö kykenee tarjoamaan Suomessa ja Pohjoismaissa.

– Nyt muodostuva end-to-end-kokonaisuus on melko harvinainen Microsoft-ekosysteemissä. Kilpailuetuamme lisää myös se, että molemmat yritykset ovat uudistaneet tapaa tehdä IT-konsultointia ja päässeet kehittämään palveluitaan suoraan asiakkaan liiketoiminnan ytimessä, Heikniemi arvioi tiedotteessa.

Yrityskaupat ovat olennainen osa Cloud1:n uutta kasvustrategiaa, jonka tavoitteena on kehittää Cloud1:sta Pohjoismaiden johtava Microsoft-ekosysteemin datanhallintapalveluyhtiö. Seuraavat ostokohteetkin ovat jo näköpiirissä.

– Tutkimme muutamaa mielenkiintoista ostokohdetta Suomessa ja ulkomailla. On mahdollista, että neuvotteluista saadaan tuloksia vielä tämän vuoden puolella, Cloud1:n hallituksen puheenjohtaja Seppo Kuula sanoo.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)