Kuva luotu Midjourney-tekoälyllä
Ilmiöt

Tekoälytehtäviin palkataan nyt tekijöitä ahkerasti – osaajille on varauduttava maksamaan reippaanpuoleisesti

20.11.2023 9:54
Mikko Perttunen
Tekoälyosaajien rekrytoinnit ovat lisääntyneet yli 60 prosenttia.

Yhdysvaltalaisen HR-alustateknologiayhtiö Deelin datan mukaan tekoälyosaajien palkkaus on lisääntynyt valtavasti.

Yritykset palkkaavat yli 60 prosenttia enemmän tekoälyosaajia kuin vuosi sitten. Myös palkkaavien yritysten määrä on noussut 59 prosenttia. Data on kerätty syyskuun 2022 ja syyskuun 2023 välisenä aikana.

Euroopassa tekoälyroolien keskipalkat ovat hieman nousseet, ja tekoälyosaajille maksetaan keskimäärin jopa 95 000 euroa vuodessa. Suomen 250 suurimmassa IT-yrityksessä keskipalkka on noin 60 000 euroa vuodessa, joten tekoälyyn liittyvien tehtävien palkasta jäädään reilusti jälkeen.

– Suomalaisyritysten kannattaa varautua siihen, että huippuosaamista tekoälyyn ei saa ilman kunnollista panostusta palkkaukseen – ei vaikka tekoälyosaajia lähdettäisiin hakemaan lähtökohtaisesti alemman tulotason maista, Deelin Suomen myyntijohtaja Erkko Puranen kertoo tiedotteessa.

Euroopassa Iso-Britannia ja Saksa olivat aktiivisimpia tekoälyosaajien palkkaajamaita. Globaalisti tekoälyosaajia palkataan eniten Intiasta.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Deelin tietokanta sisältää yli 500 000 työntekijää ja 20 000 yritystä. Data on kerätty syyskuun 2022 ja syyskuun 2023 välisenä aikana.