Unsplash
Brändit

Tässä ovat maailman arvokkaimmat urheilijakumppanit brändeille

18.10.2022 12:30
Toni Rajamäki
Viiden parhaan joukkoon mahtuu kaksi jalkapalloilijaa, moninkertainen F1-mestari, koripallolegenda ja eläköitynyt tennisikoni.

SportsPro on listannut maailman arvokkaimmat urheilijakumppanit brändeille. Jättilistalla on mukana 100 urheilijaa lukuisista eri lajeista ja maista. Suomalaisia ei mahtunut sadan parhaan joukkoon.

SportsPro on arvottanut urheilijat eri mittareilla, joissa katsotaan henkilöbrändin vahvuutta, yleisöä ja tavoittavuutta sekä taloudellista potentiaalia.

Listan ykkösnimi ei yllätä, sillä arvokkaimman kumppanin titteli menee jalkapalloilija Cristiano Ronaldolle. Ronaldo sai täydet pisteet tavoittavuuden ja taloudellisen potentiaalin suhteen. Hänen kokonaispisteensä on 91,21. Sata pistettä on täydet.

Ronaldolla on liki 500 miljoonaa seuraajaa Instagramissa. Hän tekee yhteistyötä muun muassa Niken ja Herbalife Nutritionin kanssa. Hänellä on myös oma muotibrändi, CR7.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Listan toisena ja ensimmäisenä naisena on tennisikoni Serena Williams, jonka kokonaispistepotti jää selkeästi Ronaldosta ja on 67,99. Williams on siitä poikkeuksellinen nimi listalla, että hän päätti uransa kesken tämän kauden. 

Williamsin jälkeen listalla tulevat F1-kuljettaja Lewis Hamilton (64,58), koripalloilija LeBron James (58,50) ja jalkapalloilija Lionel Messi (53,27). Brändin vahvuutta mitattaessa kärkiviisikon ykkösnimi on Hamilton, joka sai kategoriassa täydet pisteet.

Listan kärkipää kertoo hyvin naisurheilijoiden arvostuksen noususta. Kyseessä on tietenkin vain jäävuoren huippu, mutta joka tapauksessa 13 arvokkaimmasta urheilijasta seitsemän on naisia. Williamsin ohella top 13 -ryhmään mahtuvat tennispelaaja Naomi Osaka (koko listan kuudes), jalkapalloilija Alex Morgan (kahdeksas), jalkapalloilija Sam Kerr (yhdeksäs), voimistelija Simone Biles (11:S), tennispelaaja Emma Raducanu (12:s) ja jalkapalloilija Alexia Putellas (13:s).

100 arvokkaimman joukkoon mahtuu vain yksi pohjoismainen urheilija, Norjan Erling Braut Haaland, joka jalkapalloilee Englannissa. Haaland on listalla 24:s.

Top 10: arvokkaimmat urheilijakumppanit brändeille:

1. Cristiano Ronaldo

2. Serena Williams

3. Lewis Hamilton

4. LeBron James

5. Lionel Messi 

6. Naomi Osaka

7. Virat Kohli

8. Alex Morgan

9. Sam Kerr

10. Tom Brady

Katso 50 arvokkainta urheilijaa täältä.