Brändit

Suomen arvostetuin olutbrändi on avaamassa jättimäisen panimon Viroon

“Etsimme pitkään ja turhaan lisäkapasiteettia Suomesta”, sanoo panimon perustaja.
Kuva:
Suomen arvostetuin olutbrändi on avaamassa jättimäisen panimon Viroon

Tunnettu panimobrändi Pyynikin Brewing Company ostaa jättimäisen panimon Virosta, yritys tiedottaa. Asia varmistui, kun suomalaistoimija sai lupaprosessin maaliin Viron viranomaisten kanssa.

Pyynikin Brewing Companyn toiminta jatkuu Tampereella, missä yrityksellä on panimo- ja elämystoimintaa. Tampereen panimon koko tuotti kuitenkin ongelmia, sillä nykyinen noin kahden miljoonan litran tuotantomäärä ei ole riittänyt vastaamaan kasvavaan kysyntään.

– Etsimme pitkään ja turhaan lisäkapasiteettia Suomesta. Loppuvuonna 2020 meille aukeni mahdollisuus neuvotella isokokoisen Haljalan panimon hankkimisesta, jossa olutta on tehty jo vuosikymmeniä, kertoo Pyynikin perustaja Tuomas Pere (kuvassa) tiedotteessa.

– Lisääntyvän kapasiteetin myötä saamme toimitusvarmuuden. Lisäksi saamme aikaiseksi myös hyvän ja tasaisen laadun, jonka takaa tasaista laatua tehneen panimon massiivinen laitteisto ja kokenut henkilökunta sekä ansiokas panimomestari.

Pyynikin Brewing Companyllä on menossa osakeanti, jolla se on kerännyt jo 900 000 euroa. Yritys listattiin Financial Times -lehden ja tilastoyhtiö Statistan tutkimuksessa Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten joukkoon. Viime vuonna yritys sai Suomen arvostetuin olutbrändi -palkinnon.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa