Juho Kuva
Brändit

Suomeen odotetaan ennätysmäärää ulkomaisia talvimatkailijoita saunojen, lasisten erikoismajoitusten ja Joulupukin perässä

15.11.2023 9:38
Mikko Perttunen
Pohjoisen talvimatkailun suosio kasvanut myös Ruotsin ja Norjan kohteissa.

Suomeen odotetaan tulevana matkailutalvena ennätysmäärää ulkomaisia vierailijoita, vaikka matkailu Suomeen ei olekaan koko vuoden tasolla vielä kokonaan noussut koronan aiheuttamasta kuopasta. Lentovaraukset Suomeen erityisesti Euroopasta ja Yhdysvalloista marras-helmikuulle ovat vahvassa kasvussa, kerrotaan Business Finlandin tiedotteessa.

Lappi on edelleen Suomen talvimatkailun ykköskohde viime joulu-helmikuussa 1,1 miljoonaa eli 62 prosenttia ulkomaisista yöpymisistä rekisteröitiin Lapin ja Kuusamon alueella. Pääkaupunkiseudulle suuntautui 24 prosenttia talven yöpymisistä, rannikko-saariston ja Järvi-Suomen alueille 7 prosenttia kullekin.

– Lapin saavutettavuus on parantunut tänä vuonna entisestään, kun yhä useampi eurooppalainen lentoyhtiö on ottanut Lapin kohteita mukaan talvikuukausien reittilentotarjontaansa. Tämä näkyy selvästi myös Lapin matkojen vahvassa kasvussa niin viime vuoteen kuin myös pandemiaa edeltävään talveen verrattuna, Visit Finlandin asiantuntija Sini Markoff kertoo tiedotteessa.

Hän muistuttaa, että Lapin talvimatkailun eteen on tehty töitä vuosikymmeniä. Myös Lapin kesän tunnettuutta halutaan parantaa ja lumettoman ajan matkustajamääriä sekä yöpymisiä kasvattaa.

– Ympärivuotisuuden kehittäminen on olennainen osa matkailutoimialan kestävää kasvua, Markoff toteaa.

Suomen Lapin talvimatkailun suosion vahva kasvu näyttäisi heijastuvan myös Norjan ja Ruotsin, talvimatkojen kasvuun. Norjan Tromssan varausmäärät lähenevät jo Rovaniemen lukuja ja ylittävät selvästi pandemiaa edeltävän vuoden lukemat. Muiden Ruotsin ja Norjan pohjoisen kohteiden varausmäärät jäävät vielä vähäisiksi verrattuna Suomeen, mutta kasvua on myös niihin nähtävissä.

– Ulkomaisten verkkohakujen perusteella Suomen erikoisuuksia muihin Pohjoismaihin verrattuna ovat saunat, joulupukki ja lasiset erikoismajoitukset. Myös luonnonihmeet, kuten revontulet, houkuttelevat matkailijoita Suomeen ja muihinkin Pohjoismaihin, Markoff summaa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)