Digitaalisuus

Suomalaisten pk-yritysten digikehityksen puute huolestuttaa korkean profiilin vaikuttajia

Uusimman teknologian hyödyntäminen alkaa olla elinehto yrityksille, sanoo Risto Siilasmaa.
Kuva:
IoT Paja -säätiö
Suomalaisten pk-yritysten digikehityksen puute huolestuttaa korkean profiilin vaikuttajia

Pk-yritykset muodostavat Suomen talouden kivijalan, sillä yli puolet Suomen yritysten yhteenlasketusta liikevaihdosta tulee pk-yrityksiltä. Siksi pk-yritysten nykytilanne huolestuttaakin Suomessa. Yhtenä isona huolenaiheena on etenkin pk-yritysten hidas digitalisoituminen, joka on tänä päivänä kehityksen elinehto ja jonka rooli on vain korostonut korona-aikana.

Tunnetut suomalaiset vaikuttajat toivat huolensa esiin toukokuun lopussa IoT Pajan tilaisuudessa, jossa oli mukana muun muassa Teknologiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen, F-Securen hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa ja Business Finlandin pääjohtaja Nina Kopola.

Keskustelua herätti etenkin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta, jonka keskiössä on digiosaaminen.

– Innovaatiot lisäävät tuottavuutta radikaalisti ja sitä kautta hyvinvointia laajasti. Maat, jotka sijoittavat tutkimus-, kehitys ja innovaatiotoimintaan, saavuttavat korkean tuottavuuden ja talouskasvun. Suomessa olemme alisuoriutujia, linjasi Business Finlandin Kopola tilaisuudessa.

Teknologiateollisuuden Miettinen sanoo, että hidas digitalisoituminen kohdistuu etenkin pk-yrityksiin.

– Isot yritykset ovat selvästi menneet todella suuria harppauksia eteenpäin koronan aikana, pk-yritykset ovat jääneet paikoilleen, hän kertoi.

– Patistan voimakkaasti, ryhtykää tähän (digitalisoitumiseen), se on ihan elinehto.

Tilaisuudessa allekirjoitettiin päättäjille ja yrityksille kohdistettu vetoomus pk-yritysten digikehityksen vauhdittamiseksi.

– Uusimman teknologian hyödyntäminen alkaa olla elinehto yrityksille. Yhä useamman palveluyrityksenkin kilpailukyky määräytyy sen avulla, komppasi F-Securen Siilasmaa.

Lähde: IoT Paja -säätiön tiedote

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa