Sanna Lehto
Digitaalisuus

Suomalainen Videoly keräsi 6 miljoonan euron rahoituksen – tavoitteena kasvaa maailman johtavaksi tuotevideoalustaksi

17.2.2022 10:30
Minna Lehto
Videolyn palvelu lisää tuotevideot automaattisesti YouTubesta verkkokauppojen sivulle. Rahoitus auttaa yritystä kasvamaan sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa.

Suomalainen Videoly, joka tarjoaa tuotevideoalustan verkkokaupoille, keräsi 6 miljoonan euron rahoituksen. Rahoitus tukee yrityksen kasvua Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Videolyn palvelu löytää ja lisää tuotevideot automaattisesti YouTubesta verkkokauppojen tuotesivuille. Videot keräävät verkkokaupoissa miljoonia katselukertoja kuukaudessa.

– Verkkokaupan kiihtyvä kasvu korostaa monipuolisen tuotetiedon merkitystä. Kuvat ja tuotetekstit eivät yksin riitä herättämään tuotetta henkiin verkossa. Tuotevideot helpottavat kuluttajien ostopäätöksiä ja siten lisäävät verkkokauppojen myyntiä, Videolyn toimitusjohtaja ja perustaja Nora Huovila (kuvassa oikealla) sanoo.

Lue myösKotimaisten verkkokauppojen pudotuspeli meneillään – ”Isommat porskuttavat, myynti ja markkinointi ratkaisee”

Videolyn tavoitteena on kasvaa maailman johtavaksi tuotevideot, niiden tekijät ja verkkokaupat yhdistäväksi alustaksi. Yrityksen asiakkaina on jo yli 400 verkkokauppaa, kuten Stadium, Bauhaus ja Gigantti.

– Seuraava askeleemme on laajentua etenkin Pohjois-Amerikassa, jossa meillä on jo hyvää jalansijaa, sekä kasvattaa brändeihin keskittyneen tuotteen markkinaa, Huovila kertoo MarkkinointiUutisille.

Videoly pyrkii tuplaamaan tiimikokonsa tämän vuoden aikana sekä Helsingissä että Torontossa, jonne yritys perusti tiimin viime vuonna.

– Tämän lisäksi kehitämme edelleen brändeille suunnattua tuotettamme, mikä mahdollistaa kasvun täysin uudessa asiakassegmentissä, Huovila sanoo.

Yrityksen visiona on tulevaisuudessa yhdistää alustansa avulla videoiden tuottajat ja verkkokauppiaat.

– Tähän viimeisin askel on ollut alustan avaaminen brändeille, jotka jo nyt pystyvät jakamaan tuotevideonsa suoraan jälleenmyyjien tuotesivuille Videolyn avulla. Seuraavaksi tarkoituksena on avata alusta myös muille sisällöntuottajille, kuten vaikuttajille.

Videolyn taustalla on perustajien halu luoda menestyvä teknologiayhtiö, jonka kulttuuri perustuu ihmisten hyvinvoinnin tukemiselle. Huovila kertoo yrityksen panostavan paljon muun muassa psykologiseen turvallisuuden tunteeseen.

– Kulttuurimme on ollut isossa roolissa siinä, että olemme saaneet rakennettua näin loistavan tiimin, jossa on hyvin pieni vaihtuvuus. Uskomme, että kestävä kasvu tarvitsee hyvinvoivan tiimin, joka pystyy luovasti ratkomaan tulevia kasvun haasteita. On lyhytnäköistä polttaa ihmisiä loppuun.

Lue myös: Kestävä työnantajabrändi rakennetaan sisältä ulospäin – näin Aava & Bang onnistui siinä

Huovila kertoo, että yrityksen tapa tehdä töitä resonoi myös maailmalla.

– Pohjois-Amerikan kuluttavaan työkulttuuriin verrattuna joustavuus, empatia ja tunneälykäs johtaminen ovat keskeisiä erottuvuustekijöitä. Kova kasvumme ja tuore rahoitus ovat hienoja osoituksia siitä, että inhimilliset arvot mahdollistavat huippusuorituksen.

Videolyn A-sarjan rahoituskierrosta johti ruotsalainen Alfvén & Didrikson ja siihen osallistuivat myös aiemmat sijoittajat Vendep Capital, Reaktor ja Kim Väisänen.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)