Marian Rotea / Unsplash
Toimistot

Solita laajentaa toimintaansa Norjaan

26.10.2023 9:11
Mikko Perttunen
Norja on edistyksellinen markkina, mutta dataohjautuvuuteen on vielä matkaa, arvioi uusi maajohtaja.

Suomalainen teknologia-, data- ja designyhtiö Solita jatkaa kasvuaan Pohjois-Euroopassa ja laajentaa toimintaansa Norjaan.

Norjan maayhtiön vetäjäksi on nimitetty Espen Jacobsen. Solitasta kerrotaan, että Osloon avattava toimisto ei sulje pois yritysostoja Norjassa.

– Solitalla on asiakkainaan Norjassa jo nyt useita kansainvälisiä yrityksiä, kuten Laerdal Medical ja Strawberry, ja näemme markkinassa paljon potentiaalia erityisesti liittyen tekoälyä ja data-analytiikkaa hyödyntäviin ratkaisuihin, Jacobsen toteaa tiedotteessa.

Norja on digitalisaation suhteen edistyksellinen markkina. Dataohjautuvuuteen norjalaisilla yhtiöillä on Jacobsenin mukaan kuitenkin vielä matkaa. Hän kertoo, että Norjan markkina tulvii nyt tekoälyä tutkivia POC- eli proof of concept-projekteja, jotka pohjautuvat liian vähäiseen dataan. Jacobsen muistuttaa, että digitalisaatio ja dataa keräävien ja varastoivien it-järjestelmien rakentaminen tietoturvallisesti on edellytys menestyksekkään dataohjautuvan liiketoiminnan syntymiselle.

– Pohjatyöt datajärjestelmien osalta on oltava kunnossa, jotta yritys voi hyödyntää omaa tai kumppaneidensa tietoa, Jacobsen summaa.

Solita työllistää tällä hetkellä jo yli 1800 työntekijää Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Belgiassa ja Virossa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2022 oli 201 miljoonaa euroa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)