Kuvaaja:
SOK
Ilmiöt

SOK:n hevihävikin myynti laajeni koko Suomeen

8.9.2023 12:52
Mikko Perttunen
Yhdessä S-marketissa myydään viikossa keskimäärin 70 kiloa hävikkiheviä.

Aiemmin noin kymmenen alueosuuskaupan alueella käytössä ollut toimintatapa myydä heviosaston hävikkiä edullisesti on laajentunut tämän vuoden aikana kaikkiin S-market-ketjun myymälöihin ympäri Suomen.

Laatikoihin tai pusseihin kootaan myymälässä esimerkiksi hieman kolhiintuneita, mutta vielä käyttökelpoisia hedelmiä ja vihanneksia, jotka asiakas voi ostaa edulliseen kilo- tai kappalehintaan.

S-ryhmästä kerrotaan, että tähän mennessä saadut kokemukset hevihävikin myynnistä ovat olleet positiivisia. Hevihävikkituotteet käyvät myymälöissä nopeasti kaupaksi, ja hävikkiä saadaan vähennettyä tehokkaasti. Hevihävikkiä myydään yhdessä S-marketissa keskimäärin 70 kiloa viikossa. S-market-ketjuun kuuluu yli 400 myymälää.

– Nyt hevihävikkiä myydään kaikissa Suomen S-marketeissa, ja seuraamme, miten tämä otetaan vastaan. Joidenkin osuuskauppojen alueilla hevihävikkiä on jo myynnissä myös Prismoissa tai Saleissa, sanoo myyntipäällikkö Katarina Vikman S-ryhmän marketkaupasta.

S-ryhmän tavoitteena on edetä kohti hävikin puolittamista vuoteen 2030 mennessä. Vuonna 2022 hävikki oli vähentynyt 19 prosenttia lähtötilanteeseen verrattuna. Myyntiin suhteutettu pois heitettävä hävikki S-ryhmän marketkaupassa jäi viime vuonna alle puolentoista prosentin.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)