Klingit
Toimistot

Ruotsalainen Klingit laajentaa Suomeen haastamaan perinteisen mainostoimistomallin

7.2.2024 12:45
Mikko Perttunen
Toimitusjohtaja: ”Suhtaudumme nöyrästi kovaan kilpailuun mutta olemme myös vakuuttuneita siitä, että pystymme kilpailemaan alan parhaiden kanssa.”

Luovia suunnittelupalveluja tarjoava Klingit laajentaa Suomeen. Klingit on kolmessa vuodessa vakiinnuttanut asemansa Ruotsin mainostoimistomarkkinoilla. Sen asiakaskuntaan kuuluu suuryrityksiä, kuten Foodora ja H&M, mutta myös startup-yrityksiä, kuten Trustly ja Swish. Suomen toimisto on yrityksen ensimmäinen avaus ulkomaille.

Klingit on yrityksille suunnattu luovien suunnittelupalvelujen tilauspalvelu, josta voi tilata visuaalisia ilmeitä, tekstisisältöjä, verkkosivustoja, brändikonsultointia sekä mainoksia, esityksiä ja liikkuvaa sisältöä sosiaaliseen mediaan.

Kaikki työ tehdään yrityksen omalla digitaalisella alustalla ja asiakkaat pääsevät käyttämään kaikkia lopputuotteita tämän alustan kautta.

– Vaikka maailma on digitalisoitunut, monet luovat yritykset työskentelevät yhä samalla tavalla kuin 1990-luvulla. Näemme itsemme perinteisen mainostoimistomallin haastajana ja tiedämme, että ruotsalaisasiakkaat arvostavat työskentelytapojamme. Toivomme, että sama pätee myös Suomessa, Klingitin toimitusjohtaja Anders Ringstedt (kuvassa) toteaa tiedotteessa.

Klingitillä uskotaan, että palvelulle on kysyntää nyt, kun digitaalisiin medioihin investoidaan enemmän kuin perinteisiin medioihin ja nopean palvelun kysyntä on kasvussa. Tyypillisesti Klingit tekee yhteistyötä asiakasyritysten omien markkinointiosastojen kanssa.

– Kunnianhimoinen tavoitteemme on aina ollut kasvaa myös kansainvälisesti. Tiedämme, että Suomessa ei vielä ole muita tätä mallia tarjoavia toimijoita. Odotammekin innokkaasti, että pääsemme näyttämään kyntemme, Ringstedt sanoo.

– Suomessa on pitkät perinteet muotoilun ja luovan suunnittelun alalla. Suhtaudumme nöyrästi kovaan kilpailuun mutta olemme myös vakuuttuneita siitä, että pystymme kilpailemaan alan parhaiden kanssa. Se tuntuu erittäin jännittävältä, Ringstedt jatkaa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)