Brändit

Perinteikkäät musiikkifestarit kiinnostavat eniten

Myös Uuden Musiikin Kilpailun brändi vetoaa suomalaisiin.
Kuva:
Petri Anttila / Ruisrock 2022 (Vantaan Festivaalit Oy)
Perinteikkäät musiikkifestarit kiinnostavat eniten

Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insight tutki nyt jo 18. kerran suomalaisten kiinnostusta eri tapahtumia kohtaan.

Suomalaisten mielestä kiinnostavimpia kotimaisia musiikkifestivaaleja ovat Ruisrock, Pori Jazz, Suomipop-festivaali, Provinssi ja Ilosaarirock. Ympäri Suomen järjestettävät suuret juhannusfestivaalit sijoittuvat korkealle, erityisesti mitattaessa nuorten aikuisten kiinnostusta.

Muista kulttuuritapahtumista suomalaisia kiinnosti eniten Helsingin Taiteiden yö, Uuden Musiikin Kilpailu, Kotkan Meripäivät ja SuomiAreena.

Miesten keskuudessa korostuvat rock- ja metallimusiikin festivaalit. Naisten kiinnostus kulttuuritapahtumiin on puolestaan monipuolisempaa. Taiteiden Yö sijoittuu kiinnostavimpien kulttuuritapahtumien joukkoon kaikissa naisten ikäryhmissä.

Tutkimuksessa oli mukana 76 kotimaista kulttuuri-, musiikki- ja kaupunkitapahtumaa, joita vertailtiin haastattelemalla yli 3000 täysi-ikäistä suomalaista helmi-maaliskuun aikana verkossa. Otos vastaa iän, sukupuolen ja asuinalueiden osalta Suomen väestörakennetta pienoiskoossa.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa