Vegemi
Digitaalisuus

Pelillisyyden avulla ruokavalion hyödyistä viestivälle Vegemi-sovellukselle puolen miljoonan euron rahoitus

19.1.2024 12:43
Mikko Perttunen
Vegemi on kutsuttu myös Davosiin Maailman talousfoorumin aikana.

Kesällä 2022 lanseerattu, erityisesti 3–8-vuotiaita lapsia ruokavalion ja terveyden yhteydestä valistava ja innoittava Vegemi-sovellus on irrottautunut omaksi yrityksekseen sen tekijä Venner Oy:stä. Sovellus hyödyntää muun muassa lapsia osallistavia ja innostavia XR-kuvatunnistusteknologioita sekä pelillisyyttä.

Lue myös: 🔍 Ihmisiä on helppo houkutella nopeaan nautintoon, mutta kuka markkinoisi kurkkuja ja tomaatteja?

Perustettu Vegducation Oy on nyt kerännyt puolen miljoonan euron rahoituksen. Sijoituskierrokselle osallistuivat muun muassa Stefan Lindberg, Sophia Ehrnrooth ja Matti Kukkonen sekä yrityspuolelta Tradeka-Yhtiöt ja Heino Group.

– On upea huomata, miten yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseksi luodut innovaatiot keräävät enemmän ja enemmän kiinnostusta myös sijoittajien keskuudessa, Vegducation Oy:n toimitusjohtaja Tuulia Järvinen kommentoi tiedotteessa.

Vegemin kasvu on ollut voimakasta ja tällä hetkellä Vegemin sovelluksessa on tehty jo lähes kolme miljoonaa tapahtumaa, kuten tuoreen kasviksen kuvatunnistusta tai digitaalisen hedelmän syöttämistä Vegemi-hahmolle. Yritys päätti laajentaa Vegemin myös varhaiskasvatuksen puolelle. Yhteiskehittäminen Espoon Kaupungin kanssa onnistui yrityksen mukaan yli kaikkien tavoitteiden, ja nyt Espoon kaikki esikoululaiset saavat mahdollisuuden oppia Vegemi-ruokakasvatusmenetelmän parissa.

Tampereen kaupunki on seuraavana vuorossa.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Tampereen kaupunki on seuraavana vuorossa lanseeraamassa Vegemiä viskarilaisilleen ja eskarilaisilleen.

– On tärkeää, että meillä on uusia työkaluja lasten ruokakasvatukseen sekä uudistuneiden pohjoismaisten ravitsemussuositusten vahvistamiseen lapsiperheiden arjessa, vanhempi tutkija Heli Kuusipalo THL:ltä kommentoi.

Vegemi on myös kutsuttu puhujaksi Davosiin Maailman talousfoorumin aikana. Vegemi esittäytyy YK:n johtaman innovaatiokeskus SDG Labin yhtenä esimerkkiratkaisuna YK:n kestävän kehityksen eli Agenda 2030:n tavoitteiden täytäntöönpanosta.