Kuva: Chaos Soccer Gear / Unsplash
Mainonta

Osui ja upposi – Huuhkajien härski markkinointitempaus nousi otsikoihin BBC:llä

26.3.2024 10:35
Mikko Perttunen
Kampanjassa piruiltiin Wales-tähti Gareth Balelle.

Miesten jalkapallomaajoukkue teki viime perjantaina pelikentän ulkopuolella Walesin Cardiffissa tempauksen, joka nousi otsikoihin BBC:tä myöten ja puhutti myös kotimaisessa mediassa ja somessa.

Paikallisessa mainostaulussa Cardiffin keskustassa jättimäinen huuhkaja iski silmää ja teksti julisti “Suomi. Sisu. Sauna. In that order.” Kyseessä oli viittaus muutaman vuoden takaiseen kohuun, jossa Suomen viime viikon vastustaja Walesin kaikkien aikojen maalintekijä Gareth Bale piteli voitokkaan Unkari-ottelun jälkeen käsissään Walesin lippua tekstillä “Wales. Golf. Madrid. In that order.” Teksti suututti tuolloin Balen silloisen työnantajan, espanjalaisen suurseura Real Madridin ja sen miljoonapäisen fanikunnan.

Palloliitto onnistui tavoitteessaan: pelipäivän aikana maajoukkueen epäsuomalaisen röyhkeä ulostulo oli kuuma puheenaihe ansaitussa mediassa niin Suomessa kuin ulkomailla, ja fanien keskuudessa se nostatti fiilistä ja itseluottamusta ottelun alla.

Tempauksen toteutti Suomen Palloliitto yhdessä luova toimisto Duran Creativen kanssa. Duran vastasi luovasta ideasta ja lopullisesta teknisestä ja visuaalisesta toteutuksesta huolehti Palloliiton oma markkinointitiimi.

Markkinointitempaus huomioitiin kotimaisen median lisäksi myös BBC:llä.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)