Andrew Welch / Unsplash
Brändit

Nämä tuotteet kestävät nettiyhteisön mukaan aikaa – Klarna selasi Redditiä tekoälyn avulla ja selvitti kehutuimmat kestotavarat

20.4.2023 13:54
Mikko Perttunen
Laadusta ja kestävyydestä on tulossa entistä tärkeämpi tekijä ostopäätöksille.

Maksu- ja ostoalusta Klarna sekä Reddit selvittivät vuoden 2023 suosituimmat eliniän kestävät tuotteet. Listalle päässeet tuotteet valitsi epäsuorasti yli 1,4 miljoonan tilaajan r/BuyItForLife-nettiyhteisö. Yhteisö on ollut aktiivinen Redditissä vuodesta 2011 lähtien, ja sen nimi kumpuaa tavoitteesta ostaa laadukkaita, eliniän kestäviä tuotteita jätteen vähentämiseksi.

Klarna selasi Chat GPT:tä ja manuaalista analyysia hyödyntäen r/BuyItForLife-yhteisössä mainituimmat tuotteet vuodelta 2022 ja suodatti tulokset positiivisen ja negatiivisen sentimentin mukaan. Näin syntyi BILF 2023 -listaus. Listaukselle valittiin tuotteet, joita kategoriasta riippumatta oli useimmin kuvattu pitkäikäisiksi.

"On hienoa innostaa ihmisiä ostamaan tuotteita, jotka kestävät pidempään."
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

– Olemme innoissamme voidessamme tehdä yhteistyötä Redditin ja BIFL-yhteisön kanssa. On hienoa innostaa ihmisiä ostamaan tuotteita, jotka kestävät pidempään: se säästää rahaa ja vähentää jätettä. Me Klarnalla haluamme antaa kuluttajille tiedot ja työkalut, joita he tarvitsevat tietoisten ostopäätösten tekemiseen, sanoo Klarnan vastuullisuusjohtaja Salah Said tiedotteessa.

Aloite on jatkumoa Conscious- ja Shop Circular -mallistojen julkaisulle, sekä uusien resell-, haku- ja hintavertailutoimintojen lanseeraukselle Klarnan sovelluksessa. Ominaisuudet auttavat kuluttajia tekemään lompakolle ja ympäristölle parempia valintoja.

Laadusta ja kestävyydestä on tulossa entistä tärkeämpiä houkuttavuustekijöitä kuluttajille. Klarnan viimeisimmän Shopping Pulse -tutkimuksen globaalin keskiarvon mukaan lähes joka neljäs etsii aktiivisesti eettisiä ja kestäviä brändejä.

Klarnan ja Redditin vuoden 2023 BIFL-lista

(järjestys sattumanvarainen)

Toimistotuoli “Aeron” (Herman Miller)

Sandaalit (Teva)

Hiustrimmeri (Wahl)

Vedenkeitin (Zojirushi)

Laukku (Filson)

Sandaalit (Birkenstock)

Kokkaussetti (Le Creuset)

Astiasto (Corelle)

Saappaat (Red Wing)

Saappaat (Dr Martens)

Vesipullo (Nalgene)

Vedenkeitin (All-Clad)

Reppu (JanSport)

Termos (Stanley)

Vesipullo (Klean Kanteen)