Mikko Perttunen
Brändit

Nämä ovat jääkiekon Liigan arvokkaimmat brändit – isot kaupungit jyräävät listalla

21.4.2023 11:22
Mikko Perttunen
Hännänhuippuna ovat tuoreimmat Liigajoukkueet.

Vuonna 2023 Liigan arvokkain brändi on HIFK:lla, jonka brändiarvo on 16,2 miljoonaa euroa. Kärkikolmikosta löytyvät myös Tampereen Tappara, jonka brändiarvoksi arvioidaan 14,1 miljoonaa euroa sekä Oulun Kärpät 12,4 miljoonan euron brändiarvolla. Kaikkein alin brändiarvo on Mikkelin Jukureilla, 1,9 miljoonaa euroa.

Brändiarvon laskennassa on käytetty ValueMyBrandin kehittämää ja testaamaa brändiarvon määrittelykaavaa, jonka pohjana ovat kansainväliset standardit. Joukkueiden brändiarvon määrittelyssä on huomioitu brändin menestys, brändin kiinnostavuus ja brändin ansaintapotentiaali. Liigajoukkueiden brändiarvot on laskettu ennen Liigan pudotuspelejä, joten brändiarvot eivät ota huomioon joukkueiden kauden lopullista menestystä.

"Nämä joukkueet vetävät väkeä tupaan myös vieraissa."
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

– Listauksen kärjessä ovat suurten kaupunkien menestyneet joukkueet, joilla on hallissa väkeä sekä tunnettuus ja kaupallistamisen mahdollisuudet kunnossa. Nämä joukkueet vetävät väkeä tupaan myös vieraissa. Listauksen hännillä ovat tuoreimmat Liigajoukkueet, jotka tulevat pienemmiltä talousalueilta, ja joiden on vaikeampaa saada yleisöä hallin, kertoo Sami Suosalo ValueMyBrandilta yrityksen tiedotteessa.

Hän muistuttaa, että euromääräinen brändiarvo on konkreettinen luku, jonka avulla joukkue voi tarkistaa brändin lisensointimaksuja sekä kumppanuuksien ja mediatilojen hinnoittelua.

– Yhteistyöstä ja näkyvyydestä vahvan, tunnetun ja halutun brändin kanssa ollaan valmiimpia maksamaan. Tällainen brändi kiinnostaa yleisöä ja sponsoreita, mikä auttaa luomaan taloudellisen pohjan menestyvän joukkueen kokoamiseen. Vahva joukkue taasen lisää kiinnostusta yleisön ja sponsoreiden keskuudessa. Syntyy positiivinen kierre, Suosalo toteaa.

Liigan arvokkaimmat brändit 2023

HIFK 16,2 M€

Tappara 14,1 M€

Kärpät 12,4 M€

Ilves 10,7 M€

TPS 7,4 M€

Pelicans 4,6 M€

JYP 4,5 M€

Kalpa 4,4 M€

Ässät 3,9 M€

Lukko 3,6 M€

HPK 3,0 M€

SaiPa 2,9 M€

KooKoo 2,0 M€

Sport 1,9 M€

Jukurit 1,9 M€