Erno Reinikainen
Mainonta

Musti ja Mirri tuo koira- ja kissaversiot Tom of Finlandin taiteesta katukuvaan

20.6.2023 15:00
Mikko Perttunen
Työt saivat Tom of Finland Foundationin virallisen lisenssin.

Musti ja Mirri julkaisee Pride-yhteistyönsä kunniaksi koira- ja kissaversiot Tom of Finlandin ikonisista piirustuksista. Taideteokset ovat esillä Suomen suurimpien kaupunkien katukuvassa Helsingin Pride-viikon aikana. Tom of Finland Foundationin virallisen lisenssin saaneet teokset on piirtänyt kuvittaja Kajo Rauni. Kampanjan on suunnitellut luova työpari Erma & Reinikainen.

Kampanjaan kuuluu kolme eläinhahmoja sisältävää taideteosta, jotka mukailevat Tom of Finlandin ikonisia piirustuksia. Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin kuvataiteilijoihin kuuluvan Tom of Finlandin eli Touko Laaksosen tuotanto vaikutti merkittävästi 1900-luvun lopun homokulttuuriin. Taiteilijan töitä esittelevä näyttely on parasta aikaa esillä Helsingin Kiasmassa.

– Pelkän tyylillisen lainaamisen sijasta halusimme saada teoksille virallisen Tom of Finland Foundationin leiman, joka liittää ne osaksi Tom-kuvitusten kaanonia. Samalla halusimme tukea tätä säätiötä, joka vaalii Laaksosen perintöä. Eläinhahmojen hyödyntäminen tässä kontekstissa on tietysti pilke silmäkulmassa tehty valinta, mutta viesti sen takana on täyttä asiaa, Mustin ja Mirrin markkinointipäällikkö Eveliina Rantahalvari kertoo tiedotteessa.

Mustin ja Mirrin Tom of Finland -henkiset mainokset on piirtänyt Kajo Rauni.

Piirustukset ilmestyvät pääkaupunkiseudun ulkomainospaikoille 26.6. alkaen.

Mustin ja Mirrin Täällä pelkään minä -ulkomainoskampanja on ehdolla palkinnon saajaksi Cannes Lions -festivaalilla kahdessa Media-kategorian sarjassa.

Lue myös: Cannes Lions ehdokkuuksien osalta McDonald’sin ja Nord DDB Helsingin juhlaa

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)