Media

MTV käynnistää muutosneuvottelut – alustava arvio vähennystarpeesta 45 työntekijää

15.8.2023 14:55
Mikko Perttunen
Muuttunut markkinatilanne on ajanut liiketoiminnan tappiolliseksi.

MTV käynnistää muutosneuvottelut, jotka koskevat koko MTV Oy:tä eli noin 430 henkilöä. Muutosneuvottelut käydään taloudellisista, tuotannollisista sekä toimintojen uudelleenorganisoimistarpeesta johtuvista syistä.

MTV:n alustavissa suunnitelmissa on rakenteellisia ja toiminnallisia muutoksia. Muutokset voisivat aiheuttaa työtehtävien muuttumista, yhdistämistä, lakkaamista, ulkoistamista, työsuhteen ehtojen olennaista muuttumista, osa-aikaistamisia ja/tai irtisanomisia. Alustava arvio henkilöstön vähennystarpeesta on kokonaisuudessaan noin 45. Vähennystarve voi kasvaa, mikäli suunniteltuja uusia työtehtäviä ei oteta vastaan.

MTV:n tiedotteessa kerrotaan, että muuttunut markkinatilanne edellyttää MTV:ltä selkeitä strategisia muutoksia. MTV:n taloutta ovat viime vuosina painaneet myös koronapandemia, Venäjän hyökkäyssota, noussut inflaatio ja kalliit urheiluoikeudet. Tällä hetkellä liiketoiminta on tappiollista.

Uudistettavassa strategiassa vahvistetaan muun muassa digitaalista osaamista sekä sen mahdollisuuksia kuluttajille ja mainostaja-asiakkaille. Strategia sisältää muun muassa vahvan suoratoistopalvelun kehittämisen ja mainosten kohdennettavuuden parantamisen sekä suoratoisto- että lineaarikatselussa.

MTV:n mediaperheeseen kuuluvat MTV Katsomo ja C More -suoratoistopalvelut, maksuttomat tv-kanavat MTV3, MTV Sub ja MTV Ava, ajankohtaiset uutiset monikanavaisesti välittävä MTV Uutiset sekä C Moren maksu-tv-kanavat. MTV on osa Telia Companya.