Toimistot

Mia Ropponen Lataamo Groupin toimitusjohtajaksi

26.1.2023 10:52
Mikko Perttunen
Uusi toimitusjohtaja kertoo, että häntä houkutteli yritykseen erityisesti korona-aikana realisoitunut arvomaailma.

Livson Groupiin kuuluva markkinointitoimisto Lataamo Group vaihtaa toimitusjohtajaa 1. maaliskuuta alkaen, mistä eteenpäin toimistoa johtaa Mia Ropponen.

Nykyinen toimitusjohtaja Antti Kärävä jatkaa hallituksen jäsenenä ja siirtyy tekemään päivätyötä konsernin ulkopuolelle.

Uutena toimitusjohtajana aloittava Ropponen kertoo arvostavansa enemmän tekoja kuin puheita. Se, että yritys elää arvojensa mukaisesti vakuutti hänet.

Omistajat päättivät kuitenkin, että ketään ei irtisanota eikä lomauteta.

– Koronapandemian aikana tapahtuma-ala kohtasi suuria haasteita. Lataamon omistajat päättivät kuitenkin, että ketään ei irtisanota eikä lomauteta, vaan kaikki pidetään mukana. Yhtiö onnistui uudistumaan pandemian aikana ja kehittyi entistä vahvemmaksi, minkä jälkeen kasvu on ollut nopeaa. Se teki vaikutuksen ja osoitti aitoa arvojen mukaan elämistä, kuten myös ketteryyttä ja innovatiivisuutta löytää ratkaisuja erittäin kovissakin olosuhteissa, Ropponen sanoo tiedotteessa.

Ropponen on tehnyt uraa muun muassa Bayerin ja Metsä Tissuen brändien parissa sekä viimeisimpänä Keskon johtoryhmässä. Hän kertoo tuovansa mukanaan kokemusta niin toimistotyöstä kuin pöydän toiselta puolelta asiakkaan roolista.

– Asiakasymmärrys, strateginen näkemys ja niiden vieminen käytäntöön arjessa ovat minulle tuttuja ja mieluisia hommia. Asiakkaalle syntyvä lisäarvo syntyy liiketoiminnan ja ihmisten ymmärryksestä, relevantista näkemyksestä, erottuvista luovista ratkaisuista, luotettavasta tuotannosta ja tietysti sujuvasta palvelusta, Ropponen luettelee.

"Mia on rakentanut itselleen poikkeuksellisen laajan ymmärryksen ja osaamisen."

Hän kertoo haluavansa myös auttaa uusia tekijöitä oppimaan ja kasvamaan huipulle Lataamossa.

– Mia on rakentanut itselleen poikkeuksellisen laajan ymmärryksen ja osaamisen kokemuksellisesta markkinoinnista. Hänellä on erinomainen strategisen suunnittelun ja toimeenpanon sekä asiakasymmärryksen osaaminen, Lataamon hallituksen puheenjohtaja ja perustaja Tim Livson arvioi tiedotteessa.

Lataamo Group kasvoi voimakkaasti pandemia-ajan jälkeen. Yrityksen liikevaihto vuonna 2022 oli jo 9 miljoonaa euroa, kun se ennen kahta laihaa pandemiavuotta oli alle 8 miljoonaa euroa.