Brändit

Metan loppuvuosi yllätti: osakkeet nousivat ja Facebook saavutti kahden miljardin päivittäisen käyttäjän rajan

Meta tiedotti odotettua paremmasta tuloksesta vuoden viimeiseltä neljännekseltä. Tulosta vauhditti mainonnan kasvanut kysyntä.
Kuva:
Metan loppuvuosi yllätti: osakkeet nousivat ja Facebook saavutti kahden miljardin päivittäisen käyttäjän rajan

AdAgen ja uutistoimisto Bloomberg Newsin mukaan Metan viime vuoden viimeisen neljänneksen liikevaihto oli 32,2 miljardia dollaria. Tulosjulkistuksen jälkeen Metan osakkeet nousivat 16 prosenttia jälkipörssissä. Analyytikot olivat ennustaneet huonompaa tulosta.

Meta arvioi, että vuoden ensimmäisen neljänneksen liikevaihto on 26–28,5 miljardia dollaria. Lisäksi Metan tiedotteen mukaan tämän vuoden kulut ovat aiempaa ennustetta pienemmät. Nykyisen arvion mukaan kulut ovat 89–95 miljardia dollaria. Yhtiö lisää myös osakkeiden takaisinosto-ohjelmaan 40 miljardin dollarin valtuutuksen. Aiemmista ohjelmista on vielä jäljellä 10,9 miljardia dollaria.

Viime vuosi oli Metan historian huonoin osakevuosi. Sitä varjostivat inflaatio, Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ja iPhonen uudet tietosuojakäytännöt. Metan vuosiraportista selviää, että sen tulos heikkeni jopa 49 prosenttia. Viimeisen vuosineljänneksen operatiivinen liiketulos oli 6,4 miljardia dollaria.

Heikkenevän taloustilanteen vuoksi Meta irtisanoi 13 prosenttia henkilöstöstään viime marraskuussa. Kyseessä oli tähän mennessä yhtiön suurimmat irtisanomiset. 

Vuoden loppua kohden Metan mainostulot alkoivat kuitenkin elpyä. Meta sai houkuteltua mainostajia etenkin Facebookiin. 

Yhtiön mukaan Facebook kasvaa edelleen ja sillä on nyt yli 2 miljardia päivittäistä käyttäjää. Käyttäjiä on noin 70 miljoonaa enemmän kuin vuosi sitten.

Lue myös:

Myös Metan mainostulot tippuivat vuoden kolmannella neljänneksellä

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa