Digitaalisuus

Meta julkaisi uuden sukupolven älylasit yhdessä legendaarisen lasibrändin kanssa

9.10.2023 13:49
Mikko Perttunen
Lasit esimerkiksi mahdollistavat sisällöntuottajille reaaliaikaisten lähetysten tekemisen.

Ray-Ban ja Meta esittelivät viime viikolla uuden sukupolven älylasit vuotuisessa Meta Connect -tapahtumassa.

Älylaseilla on mahdollista muun muassa ottaa valokuvia ja kuvata videoita, kuunnella musiikkia sekä vastata puheluihin ja lähettää viestejä. Älylaseissa on lisäksi suoratoistotoiminto, jolla on mahdollista jakaa sisältöä suorana lähetyksenä sosiaaliseen mediaan.

Älylaseissa on ultraleveä 12 megapikselin kamera, joka ottaa valokuvia sekä 1080p-videoita. Kaiuttimissa on bassovaste ja kohinanvaimennus, mitkä parantavat yleistä äänenlaatua. Lisäksi älylasit on rakennettu käyttäen uusinta optista linssiteknologiaa. Laseissa on kirkas ja näkyvä LED-tietosuojavalo, joka palaa aina älylaseilla kuvattaessa.

– Suoratoistotoiminnon avulla esimerkiksi sisällöntuottajat voivat lähettää kokemuksiaan ja tekemisiään yleisölleen reaaliajassa ilman, että heidän täytyy toisella kädellä kuvata puhelimella. Uskoisin uusien älylasien olevan erityisen hyvä pari heille, jotka haluavat tallentaa ja jakaa sisältöä esimerkiksi remonttiprojekteista, lasten tai lemmikkien kommelluksista tai vaikkapa luontoretkistä, Instrumentariumin valikoimapäällikkö Mirja Ortia kertoo tiedotteessa.