Luovuus

Lenkkareita, nam! – Karhu ja Valio tarttuivat Tiktok-trendiin

27.9.2023 12:47
Mikko Perttunen
Uutuustuote syntyikin jostain aivan muusta, kuin mihin jalkinealalla on totuttu.

Karhu ja Valio tarttuvat tuoreessa kampanjassaan erityisesti Tiktokissa levinneeseen Is it cake? -sometrendiin. Karhun näyteikkunasta ja verkkosivuilta löytyy tänään uudet Aria 95 Valio Baker -kengät, mutta kankaan, mokan ja nahan sijaan kenkien valmistukseen onkin käytetty muun muassa voikreemiä ja jauhoja.

– Syksyn herkullisin lanseeraus on marjojen ja kinuskin sävyissä sykkivä Aria 95 Valio Baker. Toisin kuin yleensä, uusi lenkkaripari maistuu yhtä hyvältä kuin se näyttääkin, vitsailee Karhun Global Lifestyle Manager Remko Nouws tiedotteessa.

Is it cake? -trendi on noussut valtavaan suosioon erityisesti TikTokissa. Trendissä erilaiset näyttävät ja hämmästyttävän aidon näköiset esineet paljastuvat yllättäen kakuksi, kun ne leikataan. Näköiskakut ovat keränneet TikTokissa yli 2 miljardia näyttökertaa ja satoja tuhansia videoita.

Trendin suosio on noteerattu Netflixillä asti, jossa Is it Cake? -sarjan toinen tuotantokausi sai ensi-iltansa kesäkuun lopulla. Useat mestarikondiittorit ovat saaneet katsojat kyseenalaistamaan, mikä on todellista ja mikä on kakkua.

– Valiolla olemme innoissamme varsinkin nuorten innostuksesta leipomista kohtaan. On hienoa nähdä, kuinka trendi on kannustanut ihmisiä kokeilemaan leipomista uudella tavalla. Me uskomme, että jokainen pystyy tekemään omannäköisensä lenkkarikakun, sanoo Valion markkinointipäällikkö Emma Mikkola.

Karhun kakkukenkä.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)