Matthias Heyde / Unsplash
Viestintä

Kysely: Yli puolet suomalaisista pitää tärkeänä, että tuotteesta ilmoitetaan hiilidioksidipäästöt

18.10.2023 13:05
Mikko Perttunen
Kierrätysmateriaalien käyttö nähdään myös merkitykselliseksi.

Yli puolet suomalaisista pitää erittäin tai melko tärkeänä sitä, että tuotteista ilmoitettaisiin niiden koko elinkaaren hiilidioksidipäästöt, selviää Sten Recyclingin tilaamasta kuluttajakyselystä. Kyselyyn vastasi 5000 kuluttajaa Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta ja Puolasta.

Kyselyyn vastanneet suomalaiset kuluttajat ovat kiinnostuneita siirtymään kulutuksessaan kohti kiertotaloutta tulevaisuudessa. 57 prosenttia on valmiita muuttamaan kulutustottumuksiaan vähentääkseen ilmastovaikutuksia. Yli kolme neljästä suomalaisesta pitää melko tai erittäin tärkeänä, että tuotteet on valmistettu kierrätysmateriaaleista.

– Tällä hetkellä kuluttajat pitävät tuotteiden vastuullisuutta erittäin tärkeänä. Kuluttajat toivovat lisää avoimuutta tuotteiden todellisesta ilmastojalanjäljestä koko tuotteen elinkaaren ajalta. Tulevaisuudessa kilpailuetua saavat yritykset, jotka pystyvät vastaamaan kuluttajien toiveisiin, Stena Metallin vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Anna Sundell toteaa tiedotteessa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)