Brändit

Koronakaranteenissa Mya Rydman tarttui palapelin sijaan Legoihin – Nyt hän lähtee rakentamaan palikkabrändiä Tanskaan

27.1.2023 8:25
Mikko Perttunen
Lego oli ohittamaton mahdollisuus SEKissä vanhempana suunnittelijana parisen vuotta työskennelleelle Rydmanille.

Viimeiset kaksi vuotta SEKin vanhempana luovana suunnittelijana toiminut Mya Rydman on nimitetty Lego Groupin Senior AD:ksi. Rydman muuttaa helmikuussa Tanskaan.

Suomessa ja Ruotsissa työskennellyt Rydman on tehnyt uransa aikana töitä monien suurten brändien, kuten Fennian, Finnairin ja Škodan kanssa.

"Suomalainen nöyryys voi joskus pidätellä meitä."
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

– Legon ilmoituksen nähdessäni ajattelin, että nyt on aika kokeilla vielä suurempia juttuja – sellaisia, mitä ei välttämättä pääse Suomessa edes tekemään, Rydman sanoo tiedotteessa.

Legolla Rydman liittyy globaalin brändimarkkinoinnin tiimiin. Hän muistaa rakentaneensa Legoja jo päiväkotiaikoina, ja korona-aika vain vahvisti ihastusta brändiä kohtaan. Kun muut alkoivat tekemään palapelejä karanteenissa, Rydman keskittyi Legojen rakentamiseen.

– Olen aina ihaillut Legon brändiä. On ollut mielenkiintoista seurata, kuinka se on saanut uusia ulottuvuuksia viime vuosien aikana muun muassa Lego-elokuvien ja Lego Masters -televisiosarjan myötä. En edes osaa kuvitella, mitä kaikkea Tanskan päässä on luvassa. Resurssit ovat huikeat, sillä in-house-toimisto on todella suuri ja vastaa koko maailman kattokonsepteista, Rydman selittää.

Silti Rydman myöntää, että SEKiltä lähteminen oli vaikea päätös.

– Tämä oli kuitenkin sellainen mahdollisuus, jota ei voi ohittaa. Äitini sanoo aina, että mikä on pahinta mitä voi tapahtua. Sillä mentaliteetilla hain tätäkin paikkaa, ja nyt on aika siirtyä kohti uutta. Suomalainen nöyryys voi joskus pidätellä meitä, mutta uskon siihen, että riskin ottaminen kannattaa, Rydman summaa.

SEKilläkin ollaan joka tapauksessa ylpeitä ja onnellisia Rydmanin puolesta.

– On erittäin hienoa nähdä sekkiläisiä suuntaamassa maailmalle. Ala kaipaa lisää kansainvälistä osaamista. On hieno nähdä, että SEKin tarjoamilla eväillä avautuu kansainvälisiä huippupestejä ja ihmiset pääsevät toteuttamaan unelmiaan, toimitusjohtaja Jaakko Rantala kommentoi tiedotteessa.