Canva Pty Ltd
Digitaalisuus

Kirkkorekryn ensimmäinen toimintavuosi tuotti noin 25 000 hakemusta ja lähes 4 000 avointa työpaikkaa

19.1.2024 11:05
Mitra Vasara
Marraskuussa 2023 sivustolla vierailtiin jo yli 50 000 kertaa.

Kirkkorekryn toiminta käynnistyi joulukuussa 2022. Kirkkorekry-palvelu on suunniteltu erityisesti seurakuntien rekrytointeihin. Kirkkorekry.fi-sivusto kokoaa yhteen kirkon avoimia työpaikkoja ja työnantajia. Sillä pyritään vaikuttamaan osaajapulaan, joka on arkea myös seurakunnissa.

Palvelussa on julkaistu tämän vuoden aikana noin 1300 rekrytointia, jotka sisälsivät yhteensä lähes 4 000 avointa työpaikkaa. Hakemuksia näihin rekrytointeihin on puolestaan jätetty yhteensä hieman yli 25 000. Avoimia työpaikkoja on ollut jatkuvasti haettavana noin 100. 

Uuden palvelun käyttöönottoa Kirkon työpaikkojen julkaisussa on otettu tasaisesti käyttöön eri seurakunnissa. Sivustolle on mahdollista jättää myös pelkkä työpaikkailmoitus. Etenkin pienemmille kirkon organisaatioille tämä voi olla hyvä tapa tuoda työpaikat hakijoiden tietoisuuteen.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Eniten kirkon organisaatioista rekrytoi Kirkkorekryn lukujen valossa Helsingin seurakuntayhtymä, Espoon seurakuntayhtymä, Oulun evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä, Vantaan seurakuntayhtymä sekä Oulun hiippakunnan tuomiokapituli.

Sivuston kävijämäärät ovat olleet koko ajan tasaisessa kasvussa ja marraskuussa 2023 sivustolla vierailtiin jo yli 50 000 kertaa. Aktiivisia hakijaprofiileja palvelussa on tällä hetkellä lähes 25 000. 

Kiinnostavimpia työpaikkailmoituksia palvelussa ovat olleet Kirkkohallituksen järjestelmäpäällikkö, Lauttasaaren seurakunnan kirkkoherran virka sekä Vantaan seurakuntayhtymän viestintäsuunnittelijan tehtävä.