Camilo Jimenez / Unsplash
Ilmiöt

Keskustalainen ajatuspaja: Kansalaiset eivät arvosta poliitikkojen somejulkisuutta

6.9.2023 12:45
Mikko Perttunen
Kyselyyn vastanneista liki puolet piti Facebookin poliittista keskustelua erittäin tai melko huonona.

Keskustaa lähellä olevan Ajatuspaja Alkion kansalaiskysely kertoo, että suomalaiset eivät arvosta juurikaan netin eri keskustelupalstoilla ja somessa käytävää yhteiskunnallista keskustelua. Kyselytutkimuksessa selvitettiin, millaista puhetta ja toimintaa kansalaiset poliitikoilta ja puolueilta odottavat ja arvostavat.

42 prosenttia kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että Facebookissa käytävä poliittinen keskustelu on joko erittäin tai melko huonoa. Kelvollisena sitä piti vain vajaat 10 prosenttia vastaajista.

Niin ikään 42 prosenttia vastaajista piti television ja radion keskusteluohjelmia hyvänä alustana yhteiskunnalliselle keskustelulle. Myös eduskunnassa käytävää keskustelua arvostettiin.

Kyselyn perusteella politiikkaa ja sosiaalista mediaa ei pitäisi sotkea, sillä poliitikkojen nopeaa reagointia ja kannanottamista sosiaalisessa mediassa ja muussa julkisuudessa arvosti vain kuusi prosenttia vastaajista. Poliitikkojen muuta kuin politiikkaan liittyvää julkisuutta arvosti niin ikään vain seitsemän prosenttia vastaajista.

Toisaalta esimerkiksi viime eduskuntavaaleissa moni sosiaalisen median alustoilla ahkera ehdokas menestyi.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)