Canva Pty Ltd
Digitaalisuus

Kelpaisiko maksuton ja avoin tekoälyn mikrotutkinto? Microsoft, Elisa ja Reaktor mukana yhteishankkeessa

28.3.2024 13:59
Mitra Vasara
Koulutus on osa hanketta, jonka tavoitteena on kouluttaa 100 000 uutta tai lisäkoulutettua teknologiaosaajaa viiden vuoden aikana.

Microsoft on julkaissut uuden englanninkielisen AI Developer -mikrotutkinnon, joka on osa Taitoja työelämään -yhteistyöhanketta. Mikrotutkinto on tiedotteen mukaan 10 opintopisteen laajuinen ja se on toteutettu yhteistyössä suomalaisten korkeakoulujen, Arrow ECS Finlandin, Devisioonan, Digital Workforcen, Elisan, Microsoftin, Reaktorin ja Sovelto Eduhousen kanssa.

Korkeakoulutasoisen, maksuttoman ja avoimen AI Developer -mikrotutkinnon suorittanut ymmärtää kurssikuvauksen mukaan tekoälyteknologioita, pilvipalveluita ja sovelluskehitystä. 

Tutkinto koostuu seitsemästä kurssista, joissa opetellaan Azuren, datan, data-analytiikan ja GitHubin kaltaisten yhteistyöalustojen toimintaa sekä laajempia, maailmanlaajuisesti toimivien sovellusten edellyttämiä tietokantoja. 

Taitoja työelämään -hankkeen tavoitteena on kouluttaa 100 000 uutta tai lisäkoulutettua teknologiaosaajaa viiden vuoden aikana. Ohjelman kautta jo yli 48 000 osaajaa on tähän mennessä kerryttänyt uusia teknologiataitoja. 

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Hanke tarjoaa myös Kyberturvan mikrotutkinnon, Power Platform -mikrotutkinnon ja Practical AI -kurssin. Hankkeeseen kuuluu myös muita mahdollisuuksia kehittää osaamistaan koulutuskumppaneiden, asiakas- ja kumppaniosaamisohjelmien kautta.

– Uskomme Microsoftilla, että teknologiakoulutus on olennaista, jotta pysymme Suomessa kilpailukykyisinä ja jotta voimme hyödyntää tekoälyn tarjoamia mahdollisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo Suomen Microsoftin toimitusjohtaja Mervi Airaksinen.

Reaktorin teknologiajohtaja Mikael Kopteff haluaa nähdä Suomen tekoälyn edelläkävijänä:

– Tekoäly on demokratisoitumassa. Sen takia Suomi tarvitsee kaikki keinot – kuten tämän mikrotutkinnon – joilla kasvatamme uuden sukupolven teknologiaosaajia ottamaan tehot irti tekoälystä. He lopulta mahdollistavat organisaatioille informaation laadukkaan hyödyntämisen liiketoiminnassa, mikä tarjoaa Suomelle avaimet tekoälyn edelläkävijyyteen.