Kuva: Rasmus Härkönen / Fabrik
Luovuus

Karjalan kunnailla loistaa tuulitakki – muotisuunnittelija loi asun, joka reagoi kosketukseen

12.6.2024 10:44
Mikko Perttunen
Leevi Ikäheimo valittiin suunnittelemaan Pohjois-Karjalan maakuntaliitolle 57 hakijan joukosta.

27-vuotias muotisuunnittelija Leevi Ikäheimo valittiin keväällä mukaan Pohjois-Karjalan maakuntaliiton Redesigner-kampanjan toiselle kaudelle 57 hakijan joukosta. Redesigner-kampanjan tarkoituksena on muistuttaa elämän pehmeämmästä puolesta, ja tänä vuonna haettiin suojavaatetta kylmää maailmaa vastaan.

Ikäheimon suunnittelemaan asukokonaisuuteen kuuluvat kevyt tuulitakki, työvaatteista inspiraatiota saaneet farkut ja neuletoppi. Materiaalit on rikastettu termokromisella painovärillä, joka reagoi ihon lämpötilaan muuttamalla väriään.

Asun pääsee näkemään Sideways-festivaaleilla Pohjois-Karjalan omassa showroomissa.

– Tämä toimii myös vertauskuvana. Tässä ajassa tarvitaan enemmän aitoa kohtaamista, vuorovaikutusta ja sympatiaa. Läsnäolo ja toisen huomioiminen ovat tärkeä osa pohjoiskarjalaisuutta ja sitä viestiä haluamme nyt tänä vuonna viedä Sideways-festivaaleille, Pohjois-Karjalan maakuntaliiton markkinointipäällikkö Heli Räsänen kertoo tiedotteessa.

Viime vuonna maakuntaliitto palkkasi kolme nuorta vaatesuunnittelijaa luomaan kiertotalousteemaisen asusteen tai vaatteen. Luomukset esiteltiin tuolloin Flow-festivaaleilla.

Lue myös: Pohjois-Karjala palkkasi kesätöihin kolme vaatesuunnittelijaa – vaihtuvatko farkut verkkarihousuun?

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)