Näkökulma

Kansa on puhunut, pulinat pois: nyt on sinun vuorosi laittaa talous kuntoon, markkinoija

Markkinointiala laittaa talouden kuntoon. Nyt ei ole aikaa kulttuurille, burnouteille, muutosneuvotteluille, long covidille, työttömyydelle, vanhempainvapaille, iäkkäiden vanhempien hoidolle, masentuneista tai sairaista lapsista huolehtimisella, kirjoittaa Nea Barman.
Kuva:
Kansa on puhunut, pulinat pois: nyt on sinun vuorosi laittaa talous kuntoon, markkinoija

Mitä yhteistä tulevalla hallituksella on markkinoinnin ja luovan alan kanssa? Seuraavan neljän vuoden aikana ainakin agenda.

Petteri Orpon sanoin: “Suomen talous kuntoon ja kasvuun”.

Osa kansasta äänesti Orpon agendan puolesta. Osa kansasta taas äänesti, että hoidetaan talous kuntoon ja kasvuun ominemme, vähenevällä työvoimalla, kuten perussuomalaiset ehdottaa. Emme me apua tarvitse, niin kuin Purra sanoo. Jännityksellä odotan, päätyykö tämä ehdotus hallitukseen asti.

Kansa siis äänesti vaaleissa sen puolesta, että laitetaan talous kuntoon ja kasvuun. Jos minulta kysytään, taloutta ei laiteta kuntoon hyvinvointipalveluilla. Siellä laitetaan ihmisiä kuntoon. Taloutta ei laiteta kuntoon myöskään metalli- tai metsäteollisuudella. Ne eivät enää uudessa ajassa tuota lisäarvoa.

Nyt on aika tehdä taikoja ja saada vähemmällä aikaan enemmän ja lisäarvoa.

Talouskasvu laitetaan kuntoon luovuudella ja markkinoinnilla, jotka synnyttävät lisäarvoa keksimällä ja luomalla uutta. Markkinointialan ammattilaiset tekevät työnsä nopeasti ja pienillä tiimeillä, sillä se on keino synnyttää lisäarvoa.  Siis sitä, jolla talous saadaan kuntoon.

Kansa siis äänesti meidät markkinointialan ammattilaiset laittamaan talouden kuntoon.

Myydään enemmän tuotteita tai palveluita. Myydään niitä paremmalla hinnalla ja entistä laajemmalle yleisölle. Nyt on aika tehdä taikoja, saada vähemmällä aikaan enemmän ja lisäarvoa, koska eihän tänne saa kukaan ulkopuolinenkaan kohta tulla. Senhän sinä osaat, vastuullisuutta unohtamatta!

Laitetaan me markkinoijat siis kädet saveen. Tehdään itse. Hyvä tulee.

Näyttää siltä, että meidän kesto- ja kantokykymme joutuvat seuraavan neljän vuoden aikana koetukselle.

Toivon kuitenkin, että seuraavan neljän vuoden aikana meille ei käy kuten Marinille. Sillä näyttää siltä, että meidänkin kesto- ja kantokykymme joutuvat koetukselle. Jos sinä selviät Orpon ja Purran antamasta briiffistä ja teet hyvää duunia seuraavat neljä vuotta, joku varmasti tulee taputtamaan. Bonuksia on ehkä turha odotella. 

Nyt on tullut meidän aikamme näyttää, miten me laitamme osaamisellamme talouden kuntoon. Meidänhän pitäisi olla iloisia tästä hienosta mahdollisuudesta! Haetaan voimaa Antti Tuiskun laulun sanoista: jaksaa jaksaa.

Luova ala on yksi yhteiskuntamme työllistävimpiä aloja ja tärkeä BKT:n tuottaja. Luovuuden avulla kehitetään uusia innovaatioita ja tuotetaan hyvinvointia ihmisten elämään. Luovuustarkkailija Nea Barman haluaa nostaa luovuuden arvostusta ja tuoda luovuuden vaikuttavuutta näkyväksi – ja inspiroida meitä kaikkia olemaan luovempia.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa