Christian Lue / Unsplash
Viestintä

Kaikuja vapaammasta yhteiskunnasta – Bahnhof perustaa sodanvastaisen radiokanavan, jonka antenni on suunnattu Moskovaan

29.11.2023 10:09
Mikko Perttunen
Echo Helsinki on jatkoa viime vuonna lanseeratulle Echo Sthlm -kanavalle.

Laajakaistaoperaattori Bahnhof aloittaa uuden, venäjänkielisen radioaseman. Radioaseman tukikohta on Helsingissä ja antenni on suunnattu Moskovaan. Echo Helsinki -kanava tulee lähettämään tällä viikolla kolme tunninmittaista lähetystä. Aiheena on Ukrainan sota suomalaisesta perspektiivistä.

”Echo Helsinki tulee kaikumaan Karjalasta Kamtšatkan niemimaalle. Putinin hallinto yrittää katkaista venäläisten pääsyä Internettiin, ja tämän vuoksi käännymme vanhemman tekniikan puoleen. Radioaallot ovat käytännössä mahdottomia estää. Venäläisten on nyt mahdollisuus tietää totuus heidän diktaattorinsa vastenmielisestä hyökkäyssodasta”, Bahnhofin tiedotteessa kerrotaan.

Toimitus koostuu kokeneista toimittajista ja podcast-tuottajista. Tavoitteena on tarjota kaikille venäläisille vaihtoehtoisia ääniä Kremlin propagandaa vastaan.

– Kohdistamme ohjelman myös kaikille suomensukuisille Karjalassa, jotka haluavat oppia lisää omasta perinnöstään, mutta joiden on vaikeaa ymmärtää suomea. Uskomme, että he tulevat arvostamaan meidän suomalaista näkökulmaamme, toimittaja Eeva Airaksinen kertoo tiedotteessa.

Ensilähetys tullaan julkaisemaan tänä keskiviikkona sekä Telegramissa että verkkosivuilla, ja se lähetetään lyhytaaltoradiona Venäjällä päivää myöhemmin.

Jo sodan syttyessä helmikuussa 2022, Bahnhof lanseerasi Ruotsissa toimivan Echo Sthlm -radioaseman. Echo Helsinki tulee olemaan laajennus tälle konseptille

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)