Toimistot

IT-konsulttiyhtiö HiQ:n brändityö palkittiin European Design Awardsissa

5.6.2023 14:33
Mikko Perttunen
Työstä vastasi helsinkiläinen suunnittelutoimisto Great Apes.

IT-konsulttiyritys HiQ palkittiin omasta brändistään ja digitaalisesta identiteetistään suunnittelukilpailu European Design Awardseissa. Brändityön teki HiQ:n sisaryhtiö, helsinkiläinen suunnittelutoimisto Great Apes.

Identiteetti on suunniteltu vanhan ilmeen pohjalta lähes yksinomaan digitaaliseen käyttöön. Se sisältää kokonaan uudelleen piirretyn logon, ilmeikkään typografian, sateenkaarimaisen väripaletin ja mittatilaustyönä tehdyt 3D-pohjaiset kuvat, joilla on keskeinen rooli kokonaisilmeen kannalta.

Visuaalinen identiteetti herätettiin henkiin läheisessä yhteistyössä ruotsalaisen digitaalisen suunnittelutoimisto Earth Peoplen kanssa.

Luxemburgissa sunnuntaina pidetyssä gaalassa HiQ palkittiin hopealla kilpailukategoriassa Branding: Digital Identity Applications.

– Tavoitteenamme on, että brändi-identiteettimme on alallamme ainutlaatuinen ja pysyy uskollisena HiQ:n vapaalle hengelle brändinä ja työpaikkana. On inspiroivaa saada tällainen tunnustus kovasta brändityöstämme, kommentoi HiQ:n toimitusjohtaja Samuel Skott tiedotteessa.

– Olemme todella otettuja palkinnosta ja kansainvälisestä huomiosta. Identiteetti on hieman ilkikurinen, mutta pohjimmiltaan se on leikkisä, vähän nörtti sekä itsetietoinen. HiQ:n brändi kulkee omaa tietään, eikä seuraa sokeasti teknologiakonsultointitrendejä, Great Apesin suunnittelujohtaja Niko Sipilä lisää.

European Design Awards -kilpailun voittajat valitsee design-toimittajista, kouluttajista ja kriitikoista koostuva tuomaristo.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)