Ilmiöt

Helsingin ytimeen avataan vastuullisten toimijoiden myymäläkonsepti

Hankkeen taustalla on Glasshouse Helsinki.
Kuva:
Unsplash/Tapio Haaja
Helsingin ytimeen avataan vastuullisten toimijoiden myymäläkonsepti

Helsinkiin Aleksanterinkatu 13:een avataan vastuullisten toimijoiden myymäläkonsepti, tiedottaa Ilmarinen, joka omistaa kyseisen kiinteistön. Aiemmin tiloissa toimi Aleksi 13 -tavaratalo.

Myymäläkonseptin taustalla on Glasshouse Helsinki, joka avaa liikkeen kevään aikana. Myymälä tuo yhteen eri alan toimijoita, joilla on liiketoiminnan keskiössä vastuullisuus. Glasshouse Helsingin suurena tavoitteena on luoda kohtaamispaikka, jossa korostuvat vastuullisuus, kiertotalous ja paikallisuus.

– Ympärillämme ilmastonmuutos on väistämätön totuus, mutta sen ymmärtäminen kokonaisuudessaan on monimutkaista. Haluamme tarjota kuluttajille tilaisuuden esittää kysymyksiä ja löytää vastauksia Aleksanterinkadun kahden kerroksen konseptikokonaisuudessa. Miten osallistua ja ymmärtää oma merkityksensä ihmisenä ympäristövastuun, sosiaalisen ja yhteiskunnallisen vastuun myötä? Miten tehdä arjessa oikeita ja parempia päätöksiä kuluttajana, Glasshouse Helsingin toimitusjohtaja Mirkku Kullberg kuvailee tiedotteessa.

Tarkoituksena on koota yhteen muodin, designin, taiteen, teollisten innovaatioiden ja kulttuurin toimijoita.

– Meille Glasshouse Helsingissä on kiinnostavaa tuoda perusteollisuuden uudet innovaatiot ja tiedenäkökulma ihmisten ulottuville – synnyttää aitoa dialogia ja tekemisestä joka tasolla. Haluamme löytää tapoja tuoda vastuullisuus emotionaalisesti ihmisten arkeen, ajattelun ytimeen helposti ja ymmärrettävästi. Näiden pitkien koronakuukausien jälkeen meidän täytyy rakentaa toivoa tulevaan. On tekojen aika, Kullberg jatkaa.

Myös Ilmarisella ollaan innoissaan uudenlaisesta hankkeesta, sillä Helsingin ydinkeskusta on kärsinyt koronapandemian takia.

– On hienoa, että keskustaan saadaan uudenlaisia konsepteja, joissa yhdistyvät liiketoiminnan ja vastuullisuuden näkökulmat. Haluamme osaltamme vahvistaa Helsingin keskustaa samalla, kun huolehdimme kiinteistöjen elinkaaresta vastuullisuuden näkökulmasta, toteaa Ilmarisen vuokrauspäällikkö Ville Laurila.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa