Brändit

Fazer Puikulan uusimmalla bränditeolla halutaan näyttää, että brändikin voi auttaa perheiden arkea

Fazer Puikulan uusin bränditeko kuuluu Spotify-palvelussa.
Kuva:
Fazer
Fazer Puikulan uusimmalla bränditeolla halutaan näyttää, että brändikin voi auttaa perheiden arkea

Fazer Puikula kuuluu Suomen tunnetuimpiin leipomobrändeihin, mutta syy ei löydy pelkästään tuotteen mausta tai laadusta, vaan brändi on pyrkinyt erottautumaan myös markkinoinnillaan. Siinä Puikula on onnistunut hyvin – joskin brändillä on vielä paljon markkinaa otettavanaan.

Fazerilla on panostettu entistä enemmän siihen, että Puikulan brändi erottuisi koko ajan paremmin muista. Tuorein bränditeko onkin hyvä esimerkki Puikulan innovatiivisuudesta, joka on erottautumisessa elinehto.

Puikulan uudenlaisessa bränditeossa tähdätään lapsiperheiden arjen helpottamiseen iltapalasatujen voimin ja muistuttamaan arjen pienistä yhteisistä hetkistä. Fazer Puikula haluaa näyttää, että brändikin voi olla apuna arkisissa asioissa.

Viime viikolla musiikkipalvelu Spotifyssa julkaistiin Puikulan tarjoamat kolme iltapalasatua podcast-jaksoina, joista on tehty kokonaisvaltainen audiokokemus lapsille. Monotonisen äänen sijaan Kaisa Happosen kirjoittamissa ja Anne Vaskon kuvittamissa saduissa kuullaan monia erilaisia ääniä, jotta kuulijan mielenkiinto pysyisi sadussa koko jakson ajan.

– Tavoitteenamme on tarjota perheille yhteinen iltapalahetki, sanoo Fazer Puikulan markkinointipäällikkö Kati Ijäs.

Idea kumpuaa Puikula-brändin ytimestä. Brändin tavoitteena on auttaa ihmisiä ja perheitä nauttimaan yhdessä olon hetkistä ja olla läsnä kohderyhmän arjessa.

– Haluamme tehdä perheiden arjesta hieman helpompaa, mukavampaa ja pehmeämpää. Olemme huomanneet, että iltapala-aikaan perheissä saattaa olla kaikista suurin härdelli, joten pyrimme tällä bränditeolla sujuvoittamaan perheen aikuisten ja myös lasten arkea.

Ijäs mainitsee pehmeyden moneen kertaan, koska pehmeys on Puikulan tärkeimpiä ominaisuuksia. Brändi haluaa olla tunnetusti pehmeä – monessakin mielessä. 

– Olemme viime vuosina panostaneet leipien pehmeyteen ja tuoreuteen, koska ostopäätös tehdään usein koskemalla leipäpussia ja kokeilemalla leivän pehmeyttä. Olemme tämän takia investoineet muun muassa uuteen leivontatekniikkaan, jolla leivistä saadaan pehmeämpiä.

Fazer on markkinoinut podcasteja sosiaalisessa mediassa, Facebookissa, Instagramissa sekä Spotifyssä. Markkinoinnissa on mukana myös satujen lukija, suosikkinäyttelijä Ernest Lawson, joka tuo Puikula-brändiä esiin omissa somekanavissaan.

Brändin rooli korostuu leipämarkkinassa

Brändäys itsessään on lähes jokaisen yrityksen elinehto, mutta tietyillä aloilla ja tuoteryhmissä brändillä on isompi arvo kuin toisissa kategorioissa. Juuri tästä syystä Puikula-brändi haluaa kokeilla koko ajan uudenlaisia keinoja brändin vahvistamiseksi. Puikulan apuna on ollut markkinointitoimisto Vapa Media.

– Haluamme kokeilla kaikkea uudenlaista. Uutuustuotteiden lanseerauskampanjoiden rinnalle pyritään aina miettimään uudenlaisia kokeiluja ja oppimaan niistä. Puikulan mission ympärille on mietitty paljon konkreettisia tekoja, ja tämä satukonsepti on yksi esimerkki siitä, Ijäs sanoo.

Ijäksen mukaan brändin valtava merkitys leipämarkkinoilla johtuu siitä, että leivän ostaminen on kuluttajille automaatio. Leipähyllyltä otetaan usein mukaan tuttua ja turvallista.

– Kuluttajat eivät mieti leivän valintaa sen isommin. Leivän ostaminen on hyvin arkista. Siksi pyrimme olemaan enemmän ihmisten mielessä ja olemaan aiempaa luotettavampi brändi. Tähtäämme siihen, että tuotteidemme ostoa ei tarvitse erikseen miettiä, vaan kuluttajat ottavat tuotteemme hyllystä automaattisesti. 

– Haluamme olla alamme selvä ykkönen. Se vaatii kuitenkin jatkuvaa työtä niin brändin kuin tuotteiden suhteen, Ijäs muistuttaa loppuun.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa