Marica Salokangas
Brändit

Fazer esittelee maailman ensimmäisen ilmaproteiinia sisältävän suklaalevyn Singaporessa

22.1.2024 12:05
Mitra Vasara
Innovaation takana on suomalainen ruokateknologiayritys Solar Foods.

Fazer esittelee Singaporessa Fazer Taste the Future Snack Bar -suklaalevyn, jossa käytetään ilmasta valmistettua Solein-proteiinia. Soleinia valmistaa suomalainen ruokateknologiayritys Solar Foods. Singapore on ensimmäisenä maailmassa myöntänyt uuselintarvikeluvan tälle ainesosalle. 

Solein sai vuonna 2022 sai uuselintarvikeluvan Singaporessa, missä suklaa tulee nyt ensimmäistä kertaa kuluttajamyyntiin. Solar Foodsilla on Euroopassa käynnissä uuselintarvikelupaprosessi, johon hyväksyntää odotetaan vuoden 2025 loppuun mennessä.

– Vastuullisemman ruokajärjestelmän innovoiminen vaatii rohkeita ratkaisuja ja uusiin, tuntemattomiinkin mahdollisuuksiin tarttumista. Olemme myös sijoittaneet Solein-proteiinin kehittäjään, suomalaiseen Solar Foods -startup-yritykseen, sanoo Fazer Makeisten tuotekehitysjohtaja Heli Anttila tiedotteessa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Fazer aloittaa mahdollisten laajempien tuotelanseerausten valmistelun Euroopassa, kun vaaditut luvat on myönnetty.

– Tämä on jännittävä hetki meille ja inspiroiva hetki yhteistyössämme Fazerin kanssa  – nyt ihmiset pääsevät maistamaan Solein-proteiinia ensimmäistä kertaa kuluttajatuotteessa. Nyt kun tuote on esitelty Singaporessa, saamme arvokasta kuluttajapalautetta ja ymmärrämme paremmin, miten kuluttajat ottavat vastaan tulevaisuuden ainesosia. Yhteinen sitoumuksemme kuitenkin ulottuu tätä tärkeää hetkeä pidemmälle, ja tähtää kuluttajatuotelanseeraukseen Euroopassa vuosina 2025–2026, kertoo Solar Foodsin toimitusjohtaja Pasi Vainikka tiedotteessa.