Freestocks / Unsplash
Digitaalisuus

Elisa tuo markkinoille yrityksille suunnatun, rikastetun tekstiviestin

6.10.2023 14:51
Mikko Perttunen
Uudella viestintätyökalulla voidaan tavoitta Android-puhelimien käyttäjät.

Elisa tuo maailmalla trendaavan rikastetun tekstiviestin yritysten saataville Suomessa. Uuden sukupolven viestipalvelu tulee saataville kahdessa vaiheessa palvelun toimivuuden varmistamiseksi. Ensimmäiset pilottiasiakkaat saavat sen käyttöönsä lokakuun aikana ja laajemmin palvelu tulee saataville myöhemmin.

Uuden viestintätyökalun avulla yritykset voivat lähettää Android-puhelimia käyttäville asiakkailleen jatkossa uuden sukupolven viestejä, jotka ovat visuaalisempia ja vuorovaikutteisempiä kuin perinteiset tekstiviestit.

Suomalaisista noin 70 prosenttia käyttää Android-puhelimia.

Teknologia pohjautuu Googlen kehittämiin rikastetun viestinnän palveluihin eli RCS:ään. Palvelusta saadaan kerättyä myös lisää dataa, jota voidaan käyttää tekoälysovelluksilla liiketoiminnan ohjaamisen tukena.

– Kaupanteko ja asiakaspalvelu monipuolistuvat, kun ne voidaan hoitaa puhelimen viestipalvelussa keskustellen. Kilpailun kiristyessä ja asiakkaiden vaatimusten kasvaessa, on tärkeää erottautua myös asiakasviestinnässä, ja uuden sukupolven tekstiviestit tekevät mahdolliseksi kuvien, äänen ja videoiden hyödyntämisen sekä vuorovaikuttamisen uudella tavalla, konkretisoi Elisan asioinnin ja asiakaspalvelun liiketoiminnasta vastaava johtaja Katja Bäckström tiedotteessa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)