Toimistot

Data- ja analytiikkaratkaisuja tarjoava Avaus sai uuden pääomistajan

Osakeomistus on laajentunut myös avainhenkilöiden keskuudessa.
Kuva:
Avaus
Data- ja analytiikkaratkaisuja tarjoava Avaus sai uuden pääomistajan

Markkinointiteknologiatoimistosta data- ja analytiikkatoimistoksi muuttunut Avaus on saanut uuden pääomistajan. Toimisto tiedottaa, että Hans Luik (kuvassa oikealla) on ostanut yrityksestä 40 prosentin osuuden. Myös avainhenkilöiden osakeomistus laajentui.

Luik on tullut tunnetuksi Baltian johtavan mediayhtiön Ekspress Grupp AS: n pääomistajana ja hallituksen puheenjohtajana. Hän ei kuitenkaan astu Avauksen hallituksen puheenjohtajan tehtäviin, vaan pestissä jatkaa Avauksen perustajiin kuuluva Harri Roschier.

– Laajempi omistus avainhenkilöidemme osalta yhdessä ulkoisen sijoittajan kanssa varmistaa Avauksen riippumattomuuden ja pitkän aikavälin kasvun. Tämä hyödyttää asiakkaitamme, kun voimme edelleen nopeuttaa kyvykkyyksiemme ja ratkaisujemme kehittämistä, Roschier sanoo tiedotteessa.

Avaus tarjoaa data- ja analytiikkapalveluja pohjoismaisille ja eurooppalaisille yrityksille. Nykyään Avauksen dataliiketoiminta muodostaa lähes puolet yrityksen tuloista.

– Olen iloinen voidessani olla mukana yhdessä Euroopan parhaiden data-asiantuntijoiden kanssa, Luik hehkuttaa.

– Valtava määrä tietoa tarkoittaa, että konsulttiyrityksille, jotka osaavat tehdä tämän tehokkaasti ja kannattavasti, on nopeasti kasvava kysyntä.

Avauksen kasvua on vauhdittanut sen kehittämä Data Factory. Kyseessä on kokoelma standardisoituja työkaluja, jotka auttavat asiakasyrityksiä hyödyntämään ja kehittämään datakyvykkyyksiään nopeasti.

– Olemme kehittäneet Data Factory -menetelmän, joka mahdollistaa nopeita parannuksia datan hyödyntämiseen asiakkaillemme. Aikajänne merkittävien liiketoiminnan tulosten saavuttamiselle on sitä kautta lyhentynyt. Avaus Data Factory yhdessä vahvan teknologiakumppanuutemme Googlen, Salesforcen ja Adoben kanssa on panostuksemme tulevaisuuteen, sanoo Avauksen toimitusjohtaja ja osakas Emma Storbacka (kuvassa vasemmalla).

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa