Mainonta

Asiakkaat haluavat nyt sokkelimieheksi nimenomaan Juu-Tupen – pohja-ja perustusurakoitsija markkinoi onnistuneesti omalla dokumenttisarjalla

14.6.2023 12:43
Mikko Perttunen
Rakentajat hakevat tietoa internetistä, ja asiantunteva sisältö löytyy hauissa.

Valtakunnallinen maarakennus- ja perustusurakoitsija Perustava julkaisi jo toisen itse tuotetun dokumenttisarjansa. Uudessa Tyrnävä-sarjassa seurataan kolmen päivän ajan Perustavan sokkelimiehen Tupen työskentelyä omakotitalon perustusten parissa.

Betoniperustusten paikallavalusta 20 vuoden kokemuksen omaava Tupe oli päähenkilö myös Perustavan aiemmassa Äkäslompolo-sarjassa.

Kaksiosaisen Tyrnävä-sarjan noin pari kuukautta sitten ilmestynyt ensimmäinen osa on kerännyt jo 18 000 katselukertaa ja keskikatseluaikakin on 19 minuuttia. Kaiken kaikkiaan kahden jakson yhteiskesto on noin kaksi tuntia. Kakkosjakso on kerännyt vajaassa viikossa jo noin 5000 katselukertaa.

Tupe on ansainnut jo työmailla lisänimen Juu-Tupe.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Äkäslompolo-sarjan jaksojen katsojaluvut pyörivät nekin 20 tuhannen molemmin puolin.

Tilastojen ja palautteiden perusteella Perustavan markkinoinnista uskotaan, että Tupen henkilökohtainen kiinnostavuus sekä ammattitaito ovat koukuttaneet katsojat.

– Tupe on ansainnut jo työmailla lisänimen Juu-Tupe. Onpa osa asiakkaista puhelimessa sanonut haluavansa nimenomaan Tupen tekemään heillekin sokkelit. Sen verran vakuuttavaa on ollut hänen työskentelynsä, Perustavan markkinointipäällikkö Valtteri Karjula kertoo tiedotteessa.

Perustavasta kerrotaan, että dokumenttisarjan ja muunkin yrityksen markkinoinnin tuottaman sisällön tärkein tavoite on jakaa avoimesti tietoa rakentamisesta. Dokumentoimalla yrityksen ja työntekijöiden arkea tietotaito siirtyy myös asiakkaalle.

Dokumenttisarjassa pyritään tuomaan esille työn todellisuus haasteineen ja onnistumisineen. Asiat esitetään dokumenteissa niin kuin ne todellisuudessa ovat ja miten työntekijät ne itse näkevät.

Perustavan dokumenttisarjoja on tiedotteen mukaan käytetty muun muassa oppilaitosten opetusmateriaalina, ja sen avulla rakentavat ihmiset ovat päässeet oppimaan kuinka paikallavaluperustuksia toteutetaan.

– Rakennusalalla tietoa haetaan paljon internetistä ja tekemällä asiantuntevaa sisältöä sinne, löydymme näistä hausta. Se on yksi keskeisin syy tehdä sisältömarkkinointia, Karjula toteaa.

Juu-Tupe on ollut Perustavan Youtube-hitti.

Perustavalla nähdään yllättävänä se, että jopa yli tunnin mittaiset rakennusalan dokumentit kiinnostavat.

– Suositun Äkäslompolo-sarjan jälkeen itsekin epäilimme, että miten saamme Tyrnävä-sarjan lentoon. Nyt kahden tuotantokauden jälkeen tiedämme, että Tupen kiinnostavuus sekä jatkuva sisällöntuotanto toimivat rakentajien kohderyhmään, Karjula sanoo.