Heltti
Brändit

Ajatustyöpaikkoihin keskittynyt Heltti ostaa Filosofian Akatemian

16.1.2024 10:47
Mitra Vasara
Heltin mukaan tietotyöläisten paineita nostattavat nyt sakkaava talous, heikentynyt työllisyys sekä tekoälyn esiinmarssi.

Ajatustyöpaikoille terveyspalveluita tarjoava Heltti ostaa Filosofian Akatemian, jonka osakkaat siirtyvät Heltin osakkeenomistajiksi. Heltti on jatkossakin täysin suomalaisessa omistuksessa, ja suuri osa yhtiön osakkeista on työntekijöillä. 

Heltin ja Filosofian Akatemian yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2023 on arviolta 13 miljoonaa euroa. Heltillä ja Filosofian Akatemialla on yhteensä 1 400 asiakasyritystä, joissa työskentelee kymmeniä tuhansia ajatustyön tekijöitä.

– Kuljemme siinä mielessä vastavirtaan, että työterveysalan konsolidaatio tarkoittaa lähes aina perinteiseen sairaudenhoitoon keskittyvien kilpailijoiden ostamista ja maantieteellistä laajentumista, Heltin hallituksen puheenjohtaja Timo Lappi, joka on yksi yrityksen perustajista, sanoo tiedotteessa.

– Työuupumus ja jatkuvasti lisääntyvät mielenterveysperustaiset sairauspoissaolot ravistelevat erityisesti aloja ja organisaatioita, joissa ajatustyö on pääosassa. Samaan aikaan asiantuntijoista on huutava pula maamme vinoutuneen ikärakenteen takia. Onneksi yhä useampi organisaatio on ryhtynyt ratkomaan tätä haastavaa yhtälöä panostamalla ennaltaehkäiseviin toimiin, Heltin toimitusjohtaja Kati Sulin kertoo.

Tekoälyn vallankumous haastaa työelämää perusteellisesti, kun suorittava tietotyö jää yhä useammin tekoälyratkaisuille.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Tällä hetkellä työelämässä aiheuttavat paineita Suomen sakkaava talous ja heikentyvä työllisyys. Vielä enemmän monia ajatustyöläisiä kuitenkin Heltin mukaan ahdistaa tekoälyn esiinmarssi.

– Tekoälyn vallankumous haastaa työelämää perusteellisesti, kun suorittava tietotyö jää yhä useammin tekoälyratkaisuille. Kyky luovaan ja kriittiseen ajatteluun sekä ajattelun rajojen haastamiseen ovat nousemassa työelämän merkittävimmiksi avaintaidoiksi. Organisaatioiden pitää huolehtia siitä, ettei ihminen jää passiiviseksi tietotyöläiseksi, vaan kasvaa aktiiviseksi ajatustyöntekijäksi, Filosofian Akatemian perustajajäsen ja hallituksen puheenjohtaja Lauri Järvilehto sanoo.

Kuvassa Filosofian Akatemian toimitusjohtaja Liisa Arponen ja Heltin toimitusjohtaja Kati Sulin.