Toimistot

Aino Penttilä Villivision luovaksi johtajaksi

31.8.2023 12:50
Mikko Perttunen
Toimisto menee eteenpäin naisjohtoisena.

Aiemmin Villivisiolla johtavana viestinnän asiantuntijana ja luovan tiimin tiiminjohtajana työskennellyt Aino Penttilä on nimitetty yhtiön luovaksi johtajaksi.

Penttilä on Villivision ensimmäinen luova johtaja, jolla on taustaa sekä markkinoinnin että viestinnän suunnittelusta. Hän työskenteli pitkään toimittajana ja myöhemmin eri markkinointiviestinnän toimistoissa copywriterina sekä viestinnän vanhempana suunnittelijana.

Penttilän nimitys luovaksi johtajaksi on Villivision tiedotteen mukaan osoitus toimialan murroksesta, jossa viestinnän, sisältösuunnittelun ja luovan kirjoittamisen strateginen merkitys korostuu osana yritysten brändiä ja markkinointiviestintää.

– Olen todella otettu ja innoissani nimityksestäni. Hyvä suunnittelu tarkoittaa asiakkaiden tarpeiden ja strategian ymmärtämistä, mutta se on myös rohkeutta tehdä asioita toisin. Elämme ajassa, jossa esimerkiksi tekoäly tulee muuttamaan koko alan työskentelytapoja. Luovuus ja ihmisyyden ymmärtäminen ovat supervoimia, joita koneen on mahdotonta korvata. Näitä ominaisuuksia haluan myös omassa työssäni ja tiimissäni vaalia, Penttilä linjaa tiedotteessa.

Penttilä on Villivision ensimmäinen naispuolinen luova johtaja.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Villivision toimitusjohtaja Anna Lehtisalo toteaa, että Penttilä on monipuolinen osaaja, joka on näyttänyt kykynsä pitkän linjan suunnittelijana.

– Olemme todella innoissamme, kun saamme luotsata toimistoamme eteenpäin vahvan naiskolmikon voimin, Lehtisalo toteaa.

Penttilä on Villivision ensimmäinen naispuolinen luova johtaja. Lehtisalo puolestaan osti koko Villivision osakekannan yhdessä asiakkuusjohtaja Henna Kärkkäisen kanssa vuoden alussa.

Vuonna 1999 perustettu Villivisio on erikoistunut strategiseen markkinoinnin ja viestinnän suunnitteluun. Tamperelainen Villivisio työllistää 13 markkinointiviestinnän ammattilaista, ja yrityksen myyntikate vuonna 2022 oli 1,35 miljoonaa euroa.