Luovuus

3 kaveria valjasti Helsingin kuvataidelukiolaiset yhteistyöhön – taidenäyttelyn töissä inspiraationa muun muassa jäätelön luomat aistikokemukset

6.10.2023 8:16
Mikko Perttunen
Ajatus syntyi siitä, että jäätelö ja banaanit ovat yleistä kuvastoa myös populaaritaiteessa.

3 Kaveria -jäätelöbrändi ja Helsingin kuvataidelukio Torkkelin avaavat kaksipäiväisen taidenäyttelyn, jonka inspiraationa toimivat rohkeus ja jäätelöelämykset. Näyttely sisältää lähes sata taideteosta, muun muassa taidegrafiikkaa sekä keramiikka- ja tekstiilitaidetta.

Idea yhteistyöstä Kuvataidelukion kanssa syntyi 3 Kaverin tiedotteen mukaan ajatuksesta, että jäätelö on muutakin kuin jälkiruokaa. Uutta Maapähkinä & Banaani -maisteltaessa yrityksessä pohdittiin, että jäätelö ja banaanit ovat yleistä kuvastoa myös populaaritaiteessa.

”Moni muistanee vaikkapa kohun kalliista taideteoksesta, joka esitti ilmastointiteipillä seinään teipattua banaania. Syntyi ajatus tutkia jäätelöä elämyksenä taiteen avulla”, tiedotteessa todetaan.

– Torkkelin kuvataidelukiossa innostuttiin heti ehdotuksesta tehdä jäätelötaidetta, ja mukaan lähti yli 120 oppilasta, 3 Kaverin markkinointijohtaja Anne Giersberg kertoo tiedotteessa.

Keramiikkataiteen opiskelijat saivat tehtäväkseen muotoilla savesta jäätelöveistoksen. Postmodernit jäätelöannokset sovitettiin 3 Kaverin pahvipurkkeihin. Kankaanpainannan opiskelijat lähtivät suunnittelemaan printtejä, joiden teemana olivat 3 Kaveria, jäätelö, banaanit ja maapähkinät. Syntyneet printit painettiin yhteisille suurille kankaille sekä jokaisen omalle t-paidalle.

Taidegrafiikan opiskelijat puolestaan pelkistivät aistikokemuksensa yksinkertaisiin muotoihin, ja teokset toteutettiin puupiirroksilla. Laatoista vedostettiin useamman opiskelijan töitä yhdistellen isompia vedoksia. Kuvataidekurssilla opiskelijat tutkivat, miten jäätelö hivelee kaikkia aisteja ja miten se nostaa esiin erilaisia muistoja.

– Opiskelijat sukelsivat jäätelöaiheeseen siis aistien ja muistojen kautta, kertoo kuvataiteen ja taidegrafiikan opettaja Hanna Pusa tiedotteessa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Taidenäyttely on avoinna Redgert Comms -toimiston näyttelytilassa Albertinkadulla 6.–7.10.