Szabo Viktor / Unsplash
Mainonta

YouTube Works Awards -mainoskilpailu laajenee Suomeen: "Videomainonta kehittyy käsi kädessä kuluttajien käyttäytymisen kanssa"

16.2.2023 14:47
Mikko Perttunen
Tänä vuonna kilpailussa mittelevät ensimmäistä kertaa Pohjoismaat keskenään.

Toukokuussa Suomen, Norjan, Ruotsin ja Tanskan media- ja mainosalan ammattilaiset kilpailevat ensimmäistä kertaa vastakkain Pohjoismaiden YouTube Works Awards -mainosvideokilpailussa. Kilpailuja on järjestetty kansainvälisesti yli 15 maassa, mutta Pohjoismaista aiemmin vain Ruotsissa, jossa aiempien vuosien voittajiin kuuluvat muun muassa Ikea ja Ruotsin McDonald’s.

Kilpailuun voivat osallistua Suomesta kaikki kampanjat, jotka ovat tavoittaneet minkä tahansa pohjoismaisen yleisön YouTubessa vuonna 2022. Kampanjat kilpailevat viidessä eri kategoriassa, jotka ovat tänä vuonna innovatiivisten kampanjoiden Creative Innovation, kampanjasuunnittelun Masterful Media Planning, kohderyhmässä toimintaa aikaansaavien kampanjoiden Action Driver, kuluttajia ja nettikulttuuria hyödyntävien kampanjoiden Brands as Creators sekä pääpalkinto Grand Prix.

"On todella kiinnostavaa nähdä, miten suomalaiset kampanjat pärjäävät pohjoismaisessa kilpailussa."
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Googlen Suomen markkinointijohtaja Sami Kankkunen toivoo, että suomalaiset mainos- ja mediatoimistot sekä mainostajat lähtevät rohkeasti mukaan kilpailemaan pohjoismaisten kampanjoiden kanssa:

– Olen todella innoissani siitä, että voimme tuoda kilpailun tänä vuonna myös Suomeen ja auttaa kotimaisia toimistoja ja tekijöitä esittelemään töitään myös Suomen ulkopuolella. Suomalaisilla mainonnan tekijöillä on vahvat lähtökohdat menestyä tässä kilpailussa ja inspiroida samalla muita maita. Nyt on todella kiinnostavaa nähdä, miten suomalaiset kampanjat pärjäävät pohjoismaisessa kilpailussa, Kankkunen kommentoi tiedotteessa.

Kussakin kilpailumaassa paikallinen kumppani osallistuu kilpailun järjestämiseen. Suomessa kumppanina toimii markkinoijien ja markkinointi- ja viestintäyritysten verkosto Marketing Finland.

Marketing Finlandin toimitusjohtaja Riikka-Maria Lemminki näkee, että online-videomainonnan kilpailulle on tilausta:

– Online-video on ollut viime vuodet kovassa kasvussa markkinointikanavana. Videomainonta kehittyy käsi kädessä kuluttajien käyttäytymisen muutoksen kanssa. Se avaa mainostajille mahdollisuuksia hyödyntää lyhyitä ja pitkiä formaatteja, suunnitella mainoksia isoille ja pienille näytöille, kohdistaa viestejä eri tavoin ja luoda ainutlaatuista sisältöä, joka elää eri online-videoalustoilla, Lemminki toteaa tiedotteessa.

Kilpailulla on yhteispohjoismainen tuomaristo. Suomesta tuomaristoon on kutsuttu Valion Head of Marketin Finland Outi Lindberg, PING Helsingin toimitusjohtaja ja perustaja Inna-Pirjetta Lahti sekä Nitron luova johtaja Eka Ruola.

Kilpailun ehdokkaat julkaistaan maaliskuun lopussa ja palkintogaala järjestetään Tukholmassa 3. toukokuuta.