Kuvaaja:
Media

YouTube haastaa tosissaan TikTokin ja investoi 100 miljoonaa dollaria Shorts-videoita tekevien sisällöntuottajien palkkioihin

6.8.2021 13:35
Toni Rajamäki
YouTube palkitsee avokätisesti Shorts-sisällöntuottajia elokuusta alkaen.

Videopalvelu YouTube aikoo tosissaan haastaa TikTokin, joka on saavuttanut valtavan suosion ympäri maailmaa. TechCrunch-sivusto kertoo, että YouTube investoi vahvasti Shorts-sisällöntuottajien palkkioihin nostaakseen sisällöntekijöiden määrää ja saadakseen enemmän alkuperäistä materiaalia. Shorts-videot ovat lyhyitä videoita, joista myös TikTok tunnetaan.

YouTube investoi Shorts-videoihin luomalla 100 miljoonan dollarin rahaston, josta suosittujen lyhyiden videoiden tekijöitä palkitaan. Ehtona on, että videot täytyy olla sisällöntekijän omia. Toisin sanoen sisällöntuottaja ei voi “varastaa” muiden tekemiä videoita ja julkaista niitä omalla tilillään, mikäli hän haluaa saada osansa uudesta rahastosta.

TechCrunch huomauttaa, että juuri tekijänoikeuslinjaus erottaa Shorts-videot Instagramin lyhytvideo-ominaisuudesta, Instagram Reelsistä, joka niin ikään luotiin haastamaan TikTokia.

YouTuben Shorts-palkkiot ovat suuruudeltaan 100 dollarin ja 10 000 dollarin välillä, joten suosituimmat käyttäjät voivat tehdä ison tilin videoillaan. Ensimmäiset palkkiot maksetaan jo elokuussa.

Alkuvaiheessa rahasto on käytössä Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Intiassa, Indonesiassa, Japanissa, Meksikossa, Nigeriassa, Venäjällä, Etelä-Afrikassa ja Isossa-Britanniassa.

Haluatko lukea myös jatkossa mediamaailman tapahtumista? Tilaa uutiskirjeemme ja saat viikoittain MarkkinointiUutisten mielenkiintoisimmat jutut sähköpostiisi.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)