Jani Engberg aloittaa Videobotin leivissä. Kuva: Videobot
Digitaalisuus

Videobotille uusi kaupallinen johtaja Maskun Kalustetalosta – lyhytvideoihin erikoistunut yhtiö aloitti myös interaktiivisen yhteistyön Atrian kanssa

23.5.2024 11:50
Mikko Perttunen
”Internetin liikenteestä jo 80 prosenttia on videosisältöä, ja se on etenkin nuoremmille sukupolville luontevin sisältöformaatti.”

Lyhytvideot ja chatbotit yhdistävään teknologiaan erikoistunut Videobot on nimittänyt Jani Engbergin liiketoimintajohtajakseen.

Engberg on työskennellyt aiemmin digitaalisen strategian, brändien kehityksen ja markkinoinnin johtotehtävissä muun muassa Maskulla, Telialla, Suomen Vahinkovakuutuksella, Posti Groupin tytäryhtiö Itella TGM:llä sekä Raha-automaattiyhdistys RAY:llä.

Lue myös: 🔍 Maskun Kalustetalolle uusi markkinointijohtaja – mielikuva ketjusta on ryvettynyt markkinaoikeudessa, eikä se ole Jani Engbergin mukaan nopeasti korjattavissa

Hän on toiminut myös strategiajohtajana ja osakkaana markkinointiviestintätoimisto Republicissa sekä kehitys- ja strategiajohtajana media- ja markkinointikonserni Dentsussa, jossa hän vastasi Pohjoismaiden strategiasuunnittelusta ja analytiikan kehityksestä.

– Janin kokemus ja ammattitaito ovat erittäin tärkeässä roolissa, kun rakennamme asemaa mainos- ja markkinointialan toimistojen keskeisenä työkaluna, toinen Videobotin perustajista, Anssi Kiviranta toteaa tiedotteessa.

Engberg uskoo, että brändien on osattava auttaa, innostaa ja kertoa uusin keinoin omaa tarinaansa.

– Lyhytvideo on suosituin verkkosisältöformaatti, jolla ihmiset ovat muun muassa sosiaalisessa mediassa vuorovaikutuksessa brändien kanssa, Engberg toteaa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Grilli kuumaksi lyhytvideoiden opastuksella

Engbergin rekrytoinnilla Videobot pyrkii laajentamaan toimintaansa kumppanuuksiin Suomessa ja maailmalla luovien sekä digi-, media- ja mainostoimistojen kanssa.

Yhtenä esimerkkinä tästä on Videobotin hiljattain aloittama yhteistyö Atrian kanssa kesän tuotepakkauksien osalta. Pakkauksissa oleva QR-koodi vie kuluttajan interaktiiviseen Videobot-verkkosisältöön, jossa käyttäjä navigoi videosta seuraavaan omien kiinnostuksen kohteidensa perusteella. Koodi yhdistää siis fyysisen tuotteen ja verkkosisällön.

Interaktiivisissa videoissa annetaan ohjeita esimerkiksi grillin sytytykseen ja kaikenlaiseen grillaukseen erilaisilla grilleillä sekä reseptejä käyttäjän valinnan mukaan. Käyttäjä pystyy myös tarkentamaan, mitä Atrian tuotetta hän on valmistamassa, ja saa vinkkejä sen mukaisesti.

Videobottiin vievä QR-koodi löytyy lähes sadasta tuotepakkauksesta. Videobot-sisältöön vievät QR-koodit tulevat myös Atrian tv-mainoksiin sekä ulkomainoksiin, mikä vahvistaa kampanjan monikanavaisuutta.

– Internetin liikenteestä jo 80 prosenttia on videosisältöä, ja se on etenkin nuoremmille sukupolville luontevin sisältöformaatti. Navigoitavilla lyhytvideoilla luodaan asiakaskokemus, joka on samalla kertaa henkilökohtainen, informatiivinen ja interaktiivinen. Atrian videobot-toteutus vie kuluttajan fyysisestä tuotteesta suoraan vuorovaikutukselliseen videosisältöön. Tuote on enemmän kuin tuote, kun se rakentaa monikanavaista käyttäjäkokemusta, toinen Videobotin perustajista, Matias Mäenpää selittää tiedotteessa.