Canva Pty Ltd
Brändit

Varma sai kolmatta kertaa platinatason tunnustuksen kansainvälisessä Ecovadis-vastuullisuusarvioinnissa

15.4.2024 11:13
Mitra Vasara
Varma ylsi yhden prosentin parhaimmistoon yli 100 000 analysoidun yrityksen joukossa.

Yritysten vastuullisuutta kansainvälisesti arvioiva Ecovadis on myöntänyt työeläkevakuutusyhtiö Varmalle platinatason tunnustuksen Platinum Ecovadis Medalin. Varman vastuullisuuskäytännöt arvioitiin erinomaisiksi, ja yhtiö ylsi yhden prosentin parhaimmistoon yli 100 000 analysoidun yrityksen joukossa.

Ecovadis arvioi yritysten vastuullisuutta ympäristöasioiden, ihmis- ja työoikeuksien, eettisten toimintatapojen ja kestävän hankinnan näkökulmista.

Riippumaton arviointi valmistui maaliskuussa 2024. Varman edellinen Ecovadis-tulos on vuodelta 2022, johon verrattuna yhtiön kokonaispistemäärä nousi 80 pisteestä 81 pisteeseen sadasta.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

– Kun kokonaispistemäärä on jo näin korkealla tasolla, kehittämistoimet kohdistuvat yhä tarkempiin yksityiskohtiin. Ecovadiksen arvioinnista saamamme konkreettiset kehitysehdotukset, joista monet liittyvät raportointiin, kannustavat meitä edelleen kehittämään vastuullisuuden eri osa-alueita, sanoo Varman vastuullisuudesta ja viestinnästä vastaava johtaja Hanna Kaskela tiedotteessa.

Vuonna 2023 Varma keskittyi selvittämään rahastoyhtiöiden vastuullisuutta ja sijoituskohteidensa valmiutta luonnon monimuotoisuuden huomioimiseen. Yhtiö kartoitti myös toimittajiensa ihmisoikeustyön tasoa. Merkittävin ponnistus vuonna 2023 oli syksyllä tehty Varman kestävyyden kaksoisolennaisuuden arviointi.

Kaksoisolennaisuudessa tutkitaan sekä sitä, miten yrityksen toiminta vaikuttaa ympäristöön ja yhteiskuntaan, että sitä, miten yhteiskunta ja ihmiset vaikuttavat yrityksen toimintaan.