Budbee
Brändit

Tokmannin asiakkaat voivat jatkossa valita uusiutuvalla energialla toteutetun kotiinkuljetuksen

20.4.2022 9:10
Toni Rajamäki
Kauppaketju on aloittanut yhteistyön ruotsalaisen Budbeen kanssa.

Halpakauppaketju Tokmannin verkkokauppa-asiakkaat voivat jatkossa valita ostoksilleen fossiilivapaan kuljetuksen. Yhtiö on nimittäin tehnyt yhteistyösopimuksen kuljetusalan teknologiayritys Budbeen kanssa, joka toteuttaa kotiinkuljetukset uusiutuvalla energialla.

Asiakkaat voivat valita tilausvaiheessa Budbeen kuljetuksen joko kotiin tai pakettiautomaattiin. Budbee käyttää biopolttoainetta ja sähköä kaikissa toimituksissaan, ja yhtiön kehittämän algoritmin ansiosta toimitusreitit on mahdollista suunnitella ja optimoida niin, että ympäristövaikutukset saadaan minimiin

– On hienoa, että näin merkittävä suomalainen toimija hyppää kelkkaamme ja mahdollistaa kestävämmän tavan tehdä ostoksia verkossa, iloitsee Budbee Suomen kaupallinen johtaja Rita Kerola tiedotteessa.

Ruotsalainen Budbee on kasvanut viime vuosina vahvasti Suomessa, missä se tekee yhteistyötä muun muassa Stockmannin, H&M:n ja Finlayson kanssa.

Yhteistyö tukee Tokmannin tavoitetta saavuttaa hiilineutraalius vuonna 2025. Tavoitteet on tarkoitus saavuttaa pienentämällä energiankulutusta ja parantamalla energiatehokkuutta, lisäämällä uusiutuvan lämmön käyttöä ja hankkimalla uusiutuvan energian sertifikaatteja.

– lmastopäästöjen vähentäminen on yksi tärkeimpiä tavoitteitamme. Keskitymme toiminnassamme jatkuvasti siihen, mihin voimme itse parhaiten vaikuttaa, eli oman toimintamme ja kuljetuksien suoriin ilmastovaikutuksiin. Tässä verkkokaupan kotiinkuljetukset ovat tärkeässä osassa, kertoo Tokmannin vastuullisuuden projektipäällikkö Terhi Uusitalo.

Lähde: Budbeen tiedote

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)