Unsplash/Olivier Bergeron
Media

TikTok saavutti miljardi käyttäjää vain viidessä vuodessa – kyseessä vaikuttavin sosiaalisen median alustan kasvu

9.12.2021 15:30
Minna Lehto
TikTokia nopeammin miljardin käyttäjän rajapyykin on saavuttanut vain Facebook Messenger, joka ehti vakiinnuttaa asemaansa jo aiemmin Facebookin sisällä.

Viime vuosien aikana TikTokin asema sosiaalisen median alustana on kasvanut nopeasti, ja se on vakiinnuttanut asemansa muiden jättiläisten rinnalla.

Tämän vuoden loppupuoliskolla TikTok ilmoitti saavuttaneensa miljardin aktiivisen käyttäjän rajapyykin. Sovellus saavutti käyttäjämäärän reilussa viidessä vuodessa, mikä tekee siitä toiseksi nopeimman sosiaalisen median alustan, joka tavoittaa kyseisen käyttäjämäärän.

Lue myös: Ovatko suomalaiset mainostajat ymmärtäneet TikTokin potentiaalin? Näin vastaa sosiaalisen median asiantuntija Jari Lähdevuori

– TikTok on sosiaalisen median alusta, joka on herättänyt paljon kohua parin viime vuoden aikana, erityisesti nuorempien sukupolvien keskuudessa. Sovelluksen suosiota on mahdotonta olla huomaamatta. TikTok on tunkeutunut valtavirran populaarikulttuuriin varmistaen, ettei miljardin käyttäjämäärä ole ainut virstanpylväs, jonka alusta saavuttaa lähitulevaisuudessa, Buysharesin teknologiatoimittaja Robert Pascal kertoo sivuston uutisessa.

Nopeammin miljardin käyttäjän rajan on saavuttanut vain Facebook Messenger, jolla saavutuksessa kesti vajaa viisi vuotta. TikTokin kasvunopeutta voi kuitenkin pitää vaikuttavampana, sillä Facebook Messenger vakiinnutti asemaansa Facebookin sisällä jo ennen kuin se julkaistiin omana sovelluksenaan.

Kolmanneksi nopein miljardin rajan saavuttanut sosiaalisen median sovellus on kiinalainen WeChat, jolla kasvuun kesti reilut seitsemän vuotta. Metan sovelluksista Instagramilla saavutuksessa kesti vajaat kahdeksan vuotta, WhatsAppilla kahdeksan ja puoli vuotta ja Facebookilla vajaat yhdeksän vuotta. YouTubella rajapyykin saavuttamisessa taas kesti reilut kahdeksan vuotta.

Lue myös: TikTok on ohittanut YouTuben keskimääräisissä katseluajoissa Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)